Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-12-2018 16:54

Χαιρετισμός Επιτρόπου Προεδρίας κ Φώτη Φωτίου σε εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο για τα παιδιά που στηρίζει η Επιτροπή Βοήθειας Παιδιών Κύπρου

Το γεύμα αυτό, που μαζί με την Πρώτη Κυρία παραθέτετε κάθε χρόνο στα παιδιά που στηρίζει η Επιτροπή Βοήθειας Παιδιών Κύπρου μέσα στις γιορτές, μας παρέχει την ευκαιρία να εκφράσουμε για μια ακόμη φορά την εκτίμηση και τον θαυμασμό μας για την αφοσίωση και την προσήλωσή τους στο σκοπό που έχουν τάξει και να αποκτήσουν τα απαραίτητα εκείνα εφόδια τα οποία θα τους επιτρέψουν να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια της ζωής τους.

Θέλω να συγχαρώ, επίσης, τη νεολαία των αποδήμων μας που η αγάπη και στήριξη τους, εκφράστηκε φέτος, όπως και πέρσι, με τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού δώρων.

Τα δώρα αυτά θα διατεθούν με την ευκαιρία των εορτών στους μαθητές διαφόρων σχολείων, περιλαμβανομένων και αυτών του Ριζοκαρπάσου. Η συγκέντρωση των δώρων, έγινε στο πλαίσιο εκστρατείας που αναλήφθηκε σε συνεργασία με ελληνικά σχολεία της Μεγάλης Βρετανίας.

Είμαστε περήφανοι και ευγνώμονες γι’ αυτή τη στήριξη, την οποία θεωρούμε και ως έκφραση του ενδιαφέροντος της νέας γενιάς της διασποράς μας προς την Κύπρο και τον αγώνα της για φυσική και εθνική επιβίωση.

Μέσω της Επιτροπής Βοήθειας Παιδιών Κύπρου παρέχεται, από πολλά χρόνια τώρα, βοήθεια σε παιδιά που κατά πρώτο λόγο συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν, μαζί με τις οικογένειες τους, προβλήματα εξαιτίας της συνεχιζόμενης κατοχής μεγάλου τμήματος της πατρίδας μας από τα τουρκικά στρατεύματα.

Είναι εγκλωβισμένα παιδιά που φοιτούν στο δημοτικό σχολείο και το γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου, άλλα επίσης Καρπασιτόπουλα που φοιτούν σε ανώτερες και ανώτατες σχολές, καθώς και παιδιά άλλων κατηγοριών που βοηθά η Επιτροπή, όπως παιδιά από οικογένειες προσφύγων, αγνοουμένων και άλλων παθόντων.

Δυστυχώς, δεν έχουμε σήμερα μαζί μας τα παιδιά από τα σχολεία του Ριζοκαρπάσου, και αυτό λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και της προτεραιότητας που δίνεται για την ασφάλειά τους. Τα παιδιά αυτά είναι πάντα μέσα στη σκέψη μας γνωρίζοντας και την καθημερινή πίεση που αισθάνονται μαζί με τους άλλους εγκλωβισμένους από τους περιορισμούς που επιβάλλει το κατοχικό καθεστώς. Οι περιορισμοί αυτοί αφορούν και την ίδια τη λειτουργία των σχολείων, με τη διάθεση των βιβλίων και τις πολλές άλλες δυσκολίες που είναι αναγκασμένοι να βιώνουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.

Προς όλα τα παιδιά εκφράζουμε την εκτίμηση και τον θαυμασμό μας για την αφοσίωση και την προσήλωση τους στον σκοπό που έχουν τάξει, να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια που θα τους επιτρέψουν να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια της ζωής τους.

Όπως πολλές φορές έχετε διακηρύξει κύριε Πρόεδρε, οι νέοι μας αποτελούν την πιο μεγάλη και ισχυρή ελπίδα για το αύριο, και είναι ευθύνη μας να διασφαλίσουμε σε αυτούς τις καλύτερες προοπτικές προκειμένου να πετύχουν ό,τι καλύτερο για τους ίδιους και τον τόπο μας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ την Επιτροπή Βοήθειας Παιδιών Κύπρου για το μεγάλο ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Πρώτη Κυρία κα Άντρη Αναστασιάδη καθώς επίσης και την Πρόεδρο της Επιτροπής κα Ρέα Γεωργίου και τα μέλη για το σημαντικό έργο που επιτελούν μέσα από την Επιτροπή αυτή. Ευχαριστώ, επίσης, τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού και τους συνεργάτες του, τους Επιθεωρητές, τους Διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς, τη Σχολική Εφορεία και το προσωπικό των σχολείων του Ριζοκαρπάσου. Παράλληλα όμως, θα ήθελα να εκφράσω την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη μας για την πολύ μεγάλη συμβολή των αποδήμων μας στο αξιόλογο έργο της Επιτροπής, όπως τους ευχαριστούμε από καρδιάς για τους διαχρονικούς αγώνες τους για την απελευθέρωση της πατρίδας μας. Οι απόδημοί μας αποτελούν τη μεγάλη μας δύναμη και είναι πάντα στο πλευρό μας. 

Σε όλα τα παιδιά εύχομαι Καλή Πρόοδο.

Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος.

Υγεία και Ευτυχία σε όλους.

 

(ΡΜ/ΑΜ/ΕΙ)