Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-12-2018 19:19

Η ευημερία των ζώων αποτελεί βασική προτεραιότητά του Υπουργείου Γεωργίας

Συνάντηση με φιλοζωικές οργανώσεις είχε ο Κώστας Καδής

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής είχε σήμερα, συνάντηση με την Πρόεδρο κα Μαίρη Αναστάση και εκπροσώπους της Φιλοζωικής Οργάνωσης Φωνή για τα Ζώα της Κύπρου, προκειμένου να συζητήσουν θέματα ευημερίας των ζώων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους έγινε ανασκόπηση των εξελίξεων γύρω από τις δράσεις του Νέου Πλαισίου Προστασίας Ζώων το οποίο έχει καταρτιστεί και  αποσκοπεί στην ολοκληρωμένη και αναβαθμισμένη διαχείριση των θεμάτων προστασίας και ευημερίας των ζώων.

Οι εκπρόσωποι της εν λόγω Οργάνωσης, ενημερώθηκαν για τα νομοθετήματα που έχουν ετοιμαστεί και προωθηθεί στη Νομική Υπηρεσία και σκοπό έχουν την ενίσχυση του νομικού πλαισίου που αφορά στα θέματα ευημερίας και προστασίας ζώων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της ρύθμισης της λειτουργίας ζωολογικών κήπων και πάρκων με ζώα, της πώλησης και κατοχής ζώων συντροφιάς, της λειτουργίας καταφυγίων, εκτροφείων και ξενοδοχείων σκύλων/γάτων κ.ά., της ενδυνάμωσης της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής και των Επαρχιακών Επιτροπών Ευημερίας Ζώων κ.ά. Επίσης, έγινε ενημέρωση για την υλοποίηση του Παγκύπριου Σχεδίου Στειρώσεων Γάτων και της Κρατικής Χορηγίας προς τις Οργανώσεις Προστασίας Ζώων.

Από την πλευρά της οργάνωσης, τέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις και αιτήματα σε σχέση με την περαιτέρω υποβοήθηση του ρόλου και έργου των φιλοζωικών οργανώσεων και των καταφυγίων ζώων. Ανάμεσα στα αιτήματα περιλαμβάνεται η αναθεώρηση των τελών έκδοσης κτηνιατρικού πιστοποιητικού αποστολής ζώου στο εξωτερικό για σκοπούς υιοθεσίας, η έγκριση της έναρξης της νέας φάσης του Σχεδίου Στειρώσεων Γάτων, η επανεξέταση του τρόπου κατανομής της κρατικής χορηγίας κ.λπ. Τέλος, αντηλλάγησαν απόψεις γύρω από δράσεις που θα αφορούν στη μείωση των αδέσποτων ζώων και οι οποίες θα προωθηθούν παράλληλα με την αναθεώρηση της περί Σκύλων Νομοθεσίας που είναι σε εξέλιξη. Επίσης, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και ευχαρίστησαν τον Υπουργό και το Υπουργείο ευρύτερα, για τα τηλεοπτικά σποτ που με πρωτοβουλία του Υπουργείου έχουν δημιουργηθεί και προβάλλονται με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που συνδέονται με την ευημερία των ζώων.

Από την πλευρά του ο Υπουργός ανέφερε στους φιλοξενούμενους ότι τα αιτήματα που έθεσαν αντιμετωπίζονται καταρχήν θετικά και τους διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο συνεχίζει να εργάζεται με ζήλο και αφοσίωση για την ταχύτερη δυνατή υλοποίηση των δράσεων του ολοκληρωμένου πλαισίου προστασίας και ευημερίας των ζώων, που αποτελεί βασική προτεραιότητά του.

-------------------------- 

ΜΑΚ/ΕΙ

Σχετικά Ανακοινωθέντα