Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-12-2018 10:02

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου

Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα να θέτω σήμερα υπό την αιγίδα μου και να χαιρετίζω τη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου. 

Ως ένας επαγγελματικός οργανισμός στον χώρο της μαγειρικής, ο Σύνδεσμος στοχεύει στην αναβάθμιση της γαστρονομίας και την προώθηση της κυπριακής κουζίνας. Αδιαμφισβήτητα, η στροφή στην παραγωγή, καθώς και η αξιοποίηση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, δύναται να αποτελέσουν σημαντικό αρωγό στην προσπάθειά μας, ως κράτος, για περαιτέρω προώθηση και ανάδειξη της κυπριακής κουζίνας στο εξωτερικό.

Ο Σύνδεσμος, βασισμένος στην εργατικότητα και δημιουργικότητα των μελών του, κατάφερε να προσφέρει τα μέγιστα στον τουριστικό και επισιτιστικό τομέα στον τόπο μας. Η ποιοτική αναβάθμιση της επισιτιστικής, ξενοδοχειακής και ευρύτερα της τουριστικής βιομηχανίας, αποδεικνύεται κυρίως από τα αυξημένα ποσοστά αφίξεων ξένων επισκεπτών, που έχουν καταγραφεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του τρέχοντος έτους.

Παράλληλα, οι συνεχείς επιτυχίες των εθνικών ομάδων μαγειρικής στις διεθνείς συναντήσεις γαστρονομίας, αποδεικνύουν ότι οι Κύπριοι αρχιμάγειρες εκπροσωπούν τη χώρα μας επάξια στο εξωτερικό, χάρη στις άριστες επαγγελματικές τους δεξιότητες. Επ’ αυτού, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ και στην πρόσφατη επιτυχία της εθνικής ομάδας μαγειρικής και την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στην κατηγορία «Κρύο τραπέζι» στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Κυπέλου Μαγειρικής στο Λουξεμβούργο.

Διακρίσεις, όπως η συγκεκριμένη, δημιουργούν ένα θετικό και ευοίωνο περιβάλλον, μέσα στο οποίο μάγειρες, παραγωγοί, όσο και οι ίδιοι οι καταναλωτές μπορούν να καταστούν πρεσβευτές των κυπριακών προϊόντων, συμβάλλοντας στην ευρύτερη προσπάθεια για αναβάθμιση του τουριστικού τομέα και προώθηση των αγαθών του τόπου.

Αγαπητά μέλη του Συνδέσμου,

Έχετε τα μέσα, τις τεχνικές, την ευρηματικότητα, αλλά και τη δεξιοτεχνία, προκειμένου να αναδείξετε τις γεύσεις της κυπριακής κουζίνας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Ολοκληρώνοντας, να ευχηθώ καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία στο αξιόλογο έργο που επιτελείτε. 

Σας ευχαριστώ. 

---------------------------- 

(ΜΓ/EI)