Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-12-2018 11:36

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη στο 4ο Τουρνουά Ψαρέματος

Κυρίες και κύριοι,

Με ιδιαίτερη χαρά, παρευρίσκομαι σήμερα εδώ, στο Τέταρτο Διεθνές Τουρνουά Ψαρέματος, το οποίο διοργανώνεται φέτος στην Κύπρο, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του αθλητικού τομέα στη χώρα μας.

Το Σωματείο «Ψαροκαταστάσεις Κύπρου», εγγεγραμμένο μέλος του Κυπριακού Αθλητικού Οργανισμού, έχει προσφέρει με τη δράση του -σε διάστημα τεσσάρων μόλις χρόνων από την ίδρυσή του το 2014- σημαντικά οφέλη στον χώρο του αθλητισμού στην Κύπρο, και ειδικότερα στο πεδίο της αθλητικής αλιείας.

Σε μια πρώτη βάση, ο σκοπός του Σωματείου επικεντρώνεται στη διοργάνωση αγώνων, σεμιναρίων, φιλικών ψαρευτικών συναντήσεων και άλλων εκδηλώσεων που αφορούν στην αθλητική αλιεία. Πέρα όμως, από τη διοργάνωση τοπικών αγώνων, το Σωματείο δραστηριοποιείται μέσω της συμμετοχής των μελών του σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς αγώνες, με αποτέλεσμα την προβολή της Κύπρου στο εξωτερικό, την ανάδειξη των δυνατοτήτων Κυπρίων αθλητών και την ευρύτερη αναβάθμιση του κυπριακού αθλητισμού.

Η αθλητική αλιεία είναι μια δραστηριότητα που γνωρίζει μεγάλη διάδοση τα τελευταία χρόνια, πολλά υποσχόμενη και με σημαντικά οικονομικά οφέλη. Σε μια θαλάσσια χώρα, όπως η Κύπρος, οι γεωγραφικές και κλιματικές συνθήκες είναι αρκετά πρόσφορες, ως προς την ανάπτυξη του τομέα αυτού. Ανέκαθεν στη χώρα μας, η αλιεία αποτελούσε ένα βασικό χόμπι των Κυπρίων. Η αναβάθμιση ωστόσο, αυτής της ενασχόλησης σε ένα επίσημο άθλημα και η περαιτέρω εμβάθυνση στα οφέλη του αθλήματος αυτού, αποτελεί σημαντική πρόοδο για τη χώρα μας. 

Σε ένα άλλο επίπεδο, το Σωματείο «Ψαροκαταστάσεις Κύπρου» συμβάλλει στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων όλων των ψαράδων της παράκτιας αλιείας, καθώς και στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Σε γενικές γραμμές, φαίνεται να παράγεται ποιοτική δουλειά από τα μέλη του Σωματείου, με στόχους και φιλοδοξίες για περαιτέρω εξέλιξη και αναβάθμιση.

Προσωπικά, συγχαίρω τέτοιου είδους δραστηριότητες, που στόχο έχουν την πολύπλευρη ανάπτυξη του ανθρώπου. Η αθλητική δραστηριότητα συνεπάγεται τη σωματική άσκηση, την ανάπτυξη της ευγενούς άμιλλας και του υγιούς συναγωνισμού, την ανάπτυξη του νου και της σκέψης, καθώς και την πνευματική και ψυχική καλλιέργεια. Όλα αυτά οδηγούν στην οικοδόμηση ολοκληρωμένων ατόμων και προσωπικοτήτων, με θετικό αντίκτυπο κατ’ επέκταση στους τομείς της ευρύτερης κοινωνίας, της υγείας, της οικονομίας, του αθλητισμού.

Συγχαίρω, λοιπόν, όλους τους συμμετέχοντες και συμβάλλοντες στη διοργάνωση αυτή και εύχομαι κάθε επιτυχία σε μελλοντικές σας δράσεις.

--------------------------

(ΜΓ/ΕΙ)