Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-12-2018 16:00

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου στο φιλανθρωπικό τσάι του Συνδέσμου Ψυχικής Στήριξης Αραδίππου

Ευχαριστώ για  την πρόσκληση σας για να παρευρεθώ στη σημερινή σας εκδήλωση που έχει ως στόχο την ενίσχυση των πόρων του Συνδέσμου, την παροχή ενημέρωσης για τις δράσεις και στόχους του καθώς και συνάμα τη σύσφιξη των σχέσεων των μελών και φίλων της Οργάνωσης.

Θα ήθελα κατ’ αρχάς να σας συγχαρώ για το γεγονός ότι δραστηριοποιείστε ενεργά προσπαθώντας να υπερασπίσετε τα δικαιώματα των ατόμων που αντιμετωπίζουν κάποια ψυχική πάθηση και να καταπολεμήσετε πρωτίστως την προκατάληψη απέναντι στα πρόσωπα αυτά.

Το στίγμα, τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις που σχετίζονται με τις ψυχικές ασθένειες αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα, τόσο για τους ίδιους τους ασθενείς όσο και για τις οικογένειές τους. Πρόκειται για μια ασθένεια  η οποία δεν κάνει διακρίσεις και μπορεί να προσβάλει άτομα κάθε ηλικίας, παιδιά, εφήβους, ενήλικες και ηλικιωμένους και μπορεί να παρουσιαστεί σε κάθε οικογένεια.

Ως Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ακολουθούμε συγκεκριμένη πολιτική με συνέπεια και κοινωνική ευθύνη και μέσω της παροχής επιδομάτων, με στόχο την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού. Στόχος μας, μέσω των διαφόρων προγραμμάτων που εφαρμόζουμε, είναι η διασφάλιση του δικαιώματος κάθε πολίτη για ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, η προώθηση της ενεργοποίησης και κοινωνικής ενσωμάτωσης των ευάλωτων πολιτών, η διασφάλιση ικανοποιητικών επιπέδων κοινωνικής φροντίδας, η ενθάρρυνση και ενδυνάμωση των δεσμών των ατόμων αυτών με τις οικογένειές τους και την κοινότητα, με στόχο πάντοτε την αποφυγή του κοινωνικού τους αποκλεισμού.

Εκδηλώσεις όπως η σημερινή συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας καθώς η κοινωνική προκατάληψη συνήθως προέρχεται από την άγνοια και απορρέει από τα αισθήματα φόβου μπροστά στη διαφορετικότητα.  

Σας συγχαίρω ξανά για το πολύτιμο έργο σας και σας διαβεβαιώνω ότι το Υπουργείο μας θα σταθεί δίπλα στις προσπάθειες σας, αφού έχει λεχθεί αρκετές φορές ότι ο ρόλος του εθελοντισμού και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στη χώρα μας είναι επικουρικός και συνεισφέρει στο έργο εκείνο του επίσημου κράτους.

Σας εύχομαι καλή συνέχεια.

Σημ.:   Τον χαιρετισμό διάβασε, εκ μέρους της κας Υπουργού, ο Α’ Λειτουργός Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας κ. Ευτύχιος Χατζηχριστοδούλου.

------------------------- 

ΜΠ/ΕΙ