Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-12-2018 16:54

Συνάντηση Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με τη Συνεργατική Εταιρεία «Ομάδα Παραγωγών Κουμανταρίας»

Σταθερά ανοδική η ζήτηση της Κουμανταρίας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και αντιπροσωπεία της Συνεργατικής Εταιρείας «Ομάδα Παραγωγών Κουμανταρίας» είχε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανασκόπηση των δεδομένων που χαρακτηρίζουν την παραγωγή του μοναδικού αυτού κυπριακού προϊόντος και διαπιστώθηκε με ικανοποίηση ότι η ζήτηση της Κουμανταρίας τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια σταθερά ανοδική πορεία. Με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, η παραγωγή σήμερα μετά δυσκολίας καλύπτει τις απαιτήσεις της εγχώριας αγοράς και των εξαγωγών. Συζητήθηκαν, επίσης, τρόποι αύξησης των αμπελώνων της περιοχής των κουμανταροχωριών, ώστε να επιτευχθεί περαιτέρω αύξηση της παραγωγής, όπως, επίσης, και τρόποι περαιτέρω βελτίωσης της ποιότητας της Κουμανταρίας.

Η Ομάδα ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για την πρωτοβουλία που αναπτύσσει για εγγραφή της περιοχής παραγωγής της Κουμανταρίας στον κατάλογο προστατευόμενων περιοχών της ΟΥΝΕΣΚΟ. Ο κ. Καδής διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της Ομάδας ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος θα είναι αρωγοί στην προσπάθεια αυτή.

__________

ΜΑΚ/ΣΧ

  

 

Σχετικά Ανακοινωθέντα