Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-12-2018 18:43

Με επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα ΄Εθνη καταγγέλλει τις τουρκικές παραβιάσεις του εναέριου και θαλάσσιου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη Πρέσβης κ. Κορνήλιος Κορνηλίου με επιστολή του ημερομηνίας, 29 Νοεμβρίου, που απέστειλε προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, κ. António Guterres, καταγγέλλει τις τουρκικές παραβιάσεις του εναέριου και θαλάσσιου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και την παράνομη χρήση από τα τουρκικά πολεμικά πλοία, λιμανιών τα οποία παραμένουν κλειστά, που σημειώθηκαν κατά τον μήνα Οκτώβριο. Επίσης, επισημαίνει τη συστηματική χρησιμοποίηση του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου από τουρκικά εμπορικά αεροσκάφη.

Ο κ. Κορνηλίου, μεταξύ άλλων, παροτρύνει την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους να λάβουν υπόψη τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας και να συμβάλουν σε μια ουσιαστική επανάληψη της ειρηνευτικής διαδικασίας, αντί να επικεντρώνονται στην υπονόμευση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατία, ενισχύοντας τη συνεχιζόμενη ντε φάκτο διαίρεση και την αναβάθμιση του καθεστώτος της αποσχιστικής οντότητας.

Η επιστολή κυκλοφόρησε σήμερα, 10 Δεκεμβρίου 2018, ως επίσημο έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας, με αρ. Α/73/606-S/2018/1066.

(/ΣΧ)