Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-12-2018 10:13

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπεία των υπαλλήλων της Cyta

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία υπαλλήλων της Cyta οι οποίοι του επέδωσαν χρηματική επιταγή προς ενίσχυση των πυρόπληκτων στην Ελλάδα.

Παραδίδοντας την επιταγή, ύψους 50 χιλιάδων ευρώ, ο κ. Χρύσης Φοινιώτης, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ταμείου Ευημερίας των υπαλλήλων της Cyta, είπε ότι «το ποσό αποτελεί εισφορά εκ μέρους των μελών του Ταμείου Ευημερίας της Cyta προς ενίσχυση των πυρόπληκτων αδελφών στην Ελλάδα».

Παραλαμβάνοντας την επιταγή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνεισέφεραν και να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία που αναλάβατε».

Πρόσθεσε ότι κατόπιν συνεννόησης με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, «από τις εισφορές τόσο του κράτους όσο και οργανωμένων συνόλων αποφασίσαμε να δημιουργηθεί ένα νοσοκομείο στην περιοχή Μάτι, το οποίο να είναι η συμβολική εισφορά της Κύπρου στους πυρόπληκτους του καλοκαιριού.

Κάθε πράξη που συμβάλλει στην αλληλεγγύη δεν είναι παρά μια πράξη αναγνώρισης των αρχών της αλληλεγγύης που ως Ευρωπαίοι πρεσβεύουμε. Αλλά, το σημαντικότερο είναι η συμβολική αλληλεγγύη μεταξύ των ελληνικής καταγωγής Κυπρίων που ζουν στην Κυπριακή Δημοκρατία και των αδελφών μας που ζουν στην Ελληνική Δημοκρατία.

Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά, να εκφράσω και την ευγνωμοσύνη του Πρωθυπουργού, διότι γνωρίζει ότι υπάρχουν τα εθελοντικά κινήματα και, ιδιαίτερα, οργανωμένα σύνολα που συνεισφέρουν και ενδυναμώνουν την αρχική συνεισφορά της Κυβέρνησης».

(ΡΜ/ΜΓ)