Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-12-2018 11:13

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφθασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος προσφωνεί σήμερα την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με θέμα Το Μέλλον της Ευρώπης, έφθασε το πρωί στο κτήριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Αντόνιο Ταγιάνι.

Ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ύμνου της ΕΕ και στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών του Κοινοβουλίου.

Στο μήνυμα του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έγραψε ότι «ως ο ηγέτης ενός περήφανου κράτους μέλους της ΕΕ, εκτιμώ τα μέγιστα την ευκαιρία να αναφερθώ δημοσίως στο όραμά μου ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Μέλλον της Ευρώπης που είναι για μια ισχυρή και ενωμένη Ευρώπη που συνεχίζει να υπερασπίζεται την ειρήνη και την ασφάλεια, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, και που προάγει την ανάπτυξη, την απασχόληση και την ευημερία των λαών της. Η αλληλεγγύη και η συμπόνοια πρέπει να καθοδηγούν τις μελλοντικές μας δράσεις ενόσω προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά τις περίπλοκες προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος Ταγιάνι είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Βασίλης Πάλμας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

(ΡΜ/ΜΓ)