Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-12-2018 17:23

Επίσκεψη εργασίας του Υπουργού Εξωτερικών της Ουγγαρίας στην Κύπρο

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα έχει αύριο το πρωί συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Υπουργό Εξωτερικών και Εμπορίου της Ουγγαρίας κ. Péter Szijjártó, ο οποίος φθάνει απόψε στην Κύπρο για επίσκεψη εργασίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης οι δύο Υπουργοί θα ανασκοπήσουν τις σχέσεις των δύο χωρών και θα ανταλλάξουν απόψεις για περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με επικέντρωση στα ζητήματα που βρίσκονται ψηλά στην ημερήσια διάταξη των συζητήσεων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι ανάμεσα σε άλλα το Brexit, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027, το μεταναστευτικό, τα ενεργειακά και άλλα θέματα. Ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει, επίσης, την ευκαιρία να ενημερώσει τον Ούγγρο ομόλογό του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, υπό το φως της προσπάθειας που καταβάλλει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών μέσω της απεσταλμένης του κας Lute, για επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο όπου διακόπηκαν στο Κρανς Μοντανά.

Οι δύο Υπουργοί θα υπογράψουν αμέσως μετά τη συνάντηση, σε ειδική τελετή στο Υπουργείο Εξωτερικών, Μνημόνιο Συνεργασίας στον Τομέα της Ενέργειας και θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ (στις 10.30 π.μ.), ενώ αργότερα θα τελέσουν από κοινού τα εγκαίνια του Γραφείου Πρεσβείας της Ουγγαρίας, στη Λευκωσία.   

____________

/ΣΧ