Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-12-2018 14:53

Συμμετοχή βουλευτή Κυριάκου Χατζηγιάννη σε διερευνητική αποστολή του Προεδρείου της Επιτροπής της ΚΣ ΟΣΑΕ, στην Ουκρανία

Ο βουλευτής κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη αναχωρεί μεθαύριο Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου, για την Ουκρανία, για να συμμετάσχει υπό την ιδιότητα του Εισηγητή της Επιτροπής για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Ανθρωπιστικά Θέματα, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ), σε διερευνητική αποστολή του Προεδρείου της Επιτροπής. Στην αποστολή συμμετέχει και η Πρόεδρος της Επιτροπής, κα Margareta Kiener-Nellen. Τα μέλη του Προεδρείου συνοδεύονται από μέλος της Γραμματείας της ΚΣ ΟΑΣΕ.

Στα πλαίσια της αποστολής, οι συμμετέχοντες θα έχουν χωριστές συναντήσεις, ανάμεσα σε άλλους, με την Πρώτη Αναπληρώτρια Πρόεδρο του Ουκρανικού Κοινοβουλίου και Απεσταλμένη για τα Ανθρωπιστικά Θέματα στις συνομιλίες του Μίνσκ, κα Iryna Gerashchenko, καθώς και την Επίτροπο για Ανθρώπινα Δικαιώματα του Ουκρανικού Κοινοβουλίου, κα Lyudmyla Denisova.

Πέραν των επίσημων συναντήσεων στο Κίεβο, οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν τo Dnipro και τη Μαριούπολη, όπου θα πραγματοποιήσουν, μεταξύ άλλων, επισκέψεις σε νοσοκομείο, σε φυλακή και σε περιοχές αποναρκοθέτησης.  

(ΕΙ/ΑΧ)