Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-12-2018 18:36

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις πολιτικές διαβουλεύσεις Κυπριακής Δημοκρατίας – Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Λευκωσία

Στο πλαίσιο του τακτικού διαλόγου που έχει θεσμοθετηθεί μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Μηνάς A. Χατζημιχαήλ, πραγματοποίησε σήμερα στη Λευκωσία πολιτικές διαβουλεύσεις με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αρμόδιο για τις σχέσεις με ευρωπαϊκά κράτη, κ.  Alexander Grushko.

Κατά τις διαβουλεύσεις έγινε ανασκόπηση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, όπου επαναβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδό τους, καθώς και της συνεργασίας Κυπριακής Δημοκρατίας και Ρωσικής Ομοσπονδίας στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών.

Συζητήθηκε επίσης το Κυπριακό, όπου ο Γενικός Διευθυντής ενημέρωσε τον ομόλογό του για τις εξελίξεις όσον αφορά στις τρέχουσες προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του προβλήματος. Ευχαριστώντας για τη διαχρονική υποστήριξη της Ρωσίας στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Χατζημιχαήλ υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει η Κύπρος στη στήριξη που προσφέρει η Ρωσία, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ειδική μνεία έγινε για τη διαδικασία ανανέωσης της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο.

Περαιτέρω, οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, όπως η κατάσταση στη Συρία, καθώς και τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Ρωσία, όπου ο Γενικός Διευθυντής επανέλαβε τη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι, παρά τα όποια προβλήματα,  οι δίαυλοι επικοινωνίας των δύο μερών θα πρέπει να παραμείνουν ανοικτοί, θέση την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζει με συνέπεια εντός ΕΕ.

Ο Υφυπουργός κ. Grushko έγινε προηγουμένως δεκτός για εθιμοτυπική συνάντηση από τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

-----------------------

ΕΙ