Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-12-2018 15:36

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας και Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου υπόγραψαν Συμφωνία Συνεργασίας

Στο πλαίσιοα του Μνημονίου Συναντίληψης που υπογράφηκε μεταξύ του Γραφείου Επιτρόπου Προεδρίας και του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου στις 10 Φεβρουαρίου 2016, αποφασίστηκε ο περαιτέρω συντονισμός για την ενίσχυση και εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων με την υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών των αποδήμων Κυπρίων μας.

Για τον σκοπό αυτό έχει υπογραφτεί σήμερα 21.12.2018 Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ του Γραφείου Επιτρόπου Προεδρίας και του Ανοικτού Πανεπιστήμιο Κύπρου σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Οι τομείς αυτοί, μεταξύ άλλων, αφορούν στη στήριξη των Κυπρίων αποδήμων σε θέματα γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού, μέσω διοργάνωσης διαδικτυακών προγραμμάτων εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας, προγραμμάτων εκμάθησης της Ιστορίας της Κύπρου, την παραχώρηση υποτροφιών σε απόδημους της Κύπρου, καθώς και την εδραίωση συνεργασίας με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ), την Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) και την Παγκόσμια Οργάνωση Νέων Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ).

Ο κ. Φωτίου ανάφερε ότι «η Διασπορά μας πρέπει να συνεχίσει να κρατά τους δεσμούς με την πατρίδα.  Έχουμε υποχρέωση μέσα από συγκεκριμένες δράσεις να τους κρατήσουμε κοντά στις ρίζες τους, την ιστορίας τους, τη γλώσσα τους, την κουλτούρα και την παράδοση του τόπου μας. Η νέα γενιά της Διασποράς μας, αποτελεί το πιο ζωντανό  και ελπιδοφόρο κομμάτι της Διασποράς μας».

Η Συμφωνία Συνεργασίας υπογράφτηκε σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας, μεταξύ του Πρύτανη του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Σωκράτη Κάτσικα, και του Επιτρόπου Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου.

Οι πρόνοιες της Συμφωνίας θα γνωστοποιηθούν στις Παγκόσμιες Οργανώσεις Αποδήμων Κυπρίων ανά τον κόσμο όπου ζουν Κύπριοι Απόδημοι και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στην οικεία Ομοσπονδία της χώρας όπου διαμένουν για να μπορέσουν, μέσω αίτησης, να αξιοποιήσουν και να επωφεληθούν των προνοιών.

Κλείνοντας, ο Επίτροπος Προεδρίας εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Πρύτανη του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και ευχήθηκε η συνεργασία που ξεκινά να είναι η απαρχή μιας εποικοδομητικής και προσοδοφόρας συνεργασίας.

Από την πλευρά του ο κ. Κάτσικας, διαβεβαίωσε τον κ. Φωτίου ότι το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου θα σταθεί δίπλα από το όραμα του Γραφείου του Επιτρόπου Προεδρίας για υλοποίηση των όσων υπηρετεί και με τα εξ’ αποστάσεως προγράμματα του, το ΑΠΚΥ θα προσφέρει στον απόδημο ελληνισμό ευκαιρίες εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας και της Ιστορίας της Κύπρου.

______________

/ΣΧ