Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-12-2018 13:05

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Σε απάντηση δηλώσεων του Δημάρχου Παραλιμνίου κ. Θεόδωρου Πυρίλη, η Προεδρία της Δημοκρατίας επιθυμεί να παρατηρήσει τα ακόλουθα:

Α. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο μόνος κατά το Σύνταγμα που έχει την ευθύνη και το δικαίωμα διορισμού και παύσης των Υπουργών της Κυβέρνησης. Ως εκ τούτου κακώς αποδίδεται η όποια ευθύνη στον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Β. Το Υπουργικό Συμβούλιο έχει την ευθύνη υλοποίησης των προγραμματικών θέσεων του Προέδρου ή λαμβάνει αποφάσεις με βάση το καλώς νοούμενο συμφέρον του συνόλου της επικράτειας της χώρας και όχι των περιοχών από όπου οι Υπουργοί κατάγονται.

Γ. Με βάση τις πιο πάνω αρχές, η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν αγνόησε αλλά, αντιθέτως, αποδεικνύοντας τον σεβασμό που τρέφει προς τους κατοίκους των Δήμων και Κοινοτήτων των ελεύθερων περιοχών Αμμοχώστου, εξήγγειλε την εκτέλεση έργων που υπερβαίνουν σε ύψος δαπανών τα €114 εκατομμύρια, χωρίς να υπολογίζεται η προώθηση της εκτέλεσης των δύο μαρίνων Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου ή η διαγραφή χρεών των Δήμων ύψους €8,2 εκατομμυρίων.

Δ. Οι απόψεις ή η όποια κριτική από όπου και αν ασκείται είναι απολύτως σεβαστή, για αυτό και δεν είναι πρόθεσή μας η αντιπαράθεση, ιδιαίτερα με φίλους και συνεργάτες.

 

(ΡΜ/ΣΧ)