Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-01-2019 19:27

Χαιρετισμός του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Συλλούρη στην τελετή βράβευσης των κορυφαίων αθλητών της Κύπρου για το 2018

Κυρίες και κύριοι,

Βραβεύονται απόψε οι κορυφαίοι Κύπριοι αθλητές του έτους 2018, με βάση την ετυμηγορία των μελών της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου. Είναι μια γιορτή του αθλητισμού η σημερινή, με πρωταγωνιστές τους αθλητές και αθλήτριες που αρίστευσαν και διέπρεψαν κατά την περασμένη χρονιά.

Το αθλητικό ιδεώδες είναι για τον άνθρωπο πηγή εσωτερικής τελειότητας, ευγένειας και ηθικότητας, οικοδομώντας έναν χαρακτήρα γνήσιο και ακέραιο, μακριά από οποιαδήποτε μορφή μικροψυχίας και εγωκεντρισμού. Μέσω του αθλητισμού, ενισχύονται αρετές και αξίες, όπως η ευγενής άμιλλα, ο συναγωνισμός, η συνεργασία, η ισότητα, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός. Μάλιστα, η ισότητα αποτελεί και το βασικό μήνυμα της φετινής γιορτής, με το σύνθημα «Κάνε Παιχνίδι στα Ίσα».   

Με βάση το αρχαίο ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιεί», αντιλαμβανόμαστε ότι η άθληση και η σωματική άσκηση θα έπρεπε να αποτελούν κομμάτι της κουλτούρας και της νοοτροπίας μας, καθώς και μέρος μιας ολοκληρωμένης ανάπτυξης και καλλιέργειας του ατόμου. Σε συνάρτηση με την καλλιέργεια του πνεύματος, η ενασχόληση του ανθρώπου με το πεδίο του αθλητισμού, συμβάλλει στην πολύπλευρη και ευρεία διαπαιδαγώγησή του. Και ως επακόλουθο, η δημιουργία ολοκληρωμένων και ισορροπημένων ατόμων, έχει θετικό αντίκτυπο και στην ίδια την κοινωνία, ως προς τη συνοχή και την αναβάθμισή της.  

Ως εκ τούτου, αρμόδιοι φορείς και πολιτεία έχουν καθήκον να διαφυλάττουν και να προωθούν τις αξίες του αθλητικού ιδεώδους, μέσω στοχευμένων δράσεων και πρωτοβουλιών. 

Συγχαίρω προσωπικά τον κάθε ένα αθλητή που θα λάβει απόψε τιμητική διάκριση, ευχόμενος να συνεχίσετε με την ίδια ακούραστη θέληση και προθυμία τον αγώνα σας, κληροδοτώντας ταυτόχρονα ένα άξιο παράδειγμα στις νεότερες γενιές.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους.

(ΑΧ/ΣΧ)