Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-01-2019 13:35

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Ειδική Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο κα Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Μετά από τη συνάντηση, η κα Σπέχαρ δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι είχε μια πολύ καλή συνάντηση με τον Πρόεδρο και  τους συνεργάτες του, προσθέτοντας ότι συζήτησαν για την επικείμενη επίσκεψή της στις ΗΠΑ.

Η κα Σπέχαρ ανέφερε ότι θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον, όπου θα συναντηθεί «με ανώτερους αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, πιθανόν και του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, για να συζητήσουμε για την Κύπρο και τις τρέχουσες απόψεις τους. Αργότερα, θα μεταβώ στην Νέα Υόρκη όπου θα συναντηθώ με ανώτερους αξιωματούχους της Γραμματείας του ΟΗΕ, περιλαμβανομένου και του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες. Θα συναντηθώ επίσης με τα πέντε Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και με άλλα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, και όλα αυτά θα γίνουν σε προετοιμασία για την ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της 23ης Ιανουαρίου».

Η κ. Σπέχαρ είπε επίσης ότι θα ενημερώσει και τις χώρες που συνεισφέρουν με στρατιωτικό και αστυνομικό προσωπικό στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ αφού, όπως είπε, «διαδραματίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη της Δύναμής μας επί τόπου με τους στρατιωτικούς συναδέλφους μας».

Τέλος, είπε ότι η ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ πιθανόν να αποφασιστεί από τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας στο τέλος του μήνα.

(ΡΜ/ΜΛ/ΕΙ)