Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-01-2019 14:53

Απελευθέρωση δύο πελεκάνων από την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας

Δύο πελεκάνους θα απελευθερώσει η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 11:00 π.μ., στην Αλυκή Ακρωτηρίου.  Τα πουλιά, πριν από την απελευθέρωση, θα δακτυλιωθούν στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης, στο Ακρωτήρι.

Οι δύο πελεκάνοι εντοπίστηκαν εξασθενημένοι στην περιοχή του αεροδρομίου Ακρωτηρίου αρχές Νοεμβρίου 2018 και αφού έτυχαν της απαραίτητης περίθαλψης στο Κέντρο Περίθαλψης και Αποκατάστασης της Άγριας Πανίδας της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, είναι έτοιμοι να απελευθερωθούν σε κατάλληλο υγρότοπο, κοντά στο σημείο όπου εντοπίστηκαν αρχικά. 

Ο πελεκάνος Pelecanus onocrotalus είναι μεταναστευτικό είδος που διέρχεται της Κύπρου σε μικρούς συνήθως αριθμούς αφού τα μεγάλα κοπάδια αποφεύγουν να διασχίζουν μεγάλες θαλάσσιες επιφάνειες και κινούνται στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου προς Αφρική μέσω της Μέσης Ανατολής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Ανώτερο Λειτουργό της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας κ. Νίκο Κασίνη, στο τηλέφωνο 99628338.

(ΜΛ/ΣΧ) 

 

Σχετικά Ανακοινωθέντα