Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-01-2019 14:14

Ανακοινώσεις Τμήματος Δημοσίων Έργων

1.      Εργασίες συντήρησης οδικού φωτισμού στον Παρακαμπτήριο Δρόμο Λεμεσού στις 19-20 και 26-27 Ιανουαρίου

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού ανακοινώνει ότι τα Σαββατοκύριακα 19/1/2019-20/1/2019 και 26/1/2019-27/1/2019, μεταξύ των ωρών 07:00-16:30,  στον Παρακαμπτήριο Δρόμο Λεμεσού, στα τμήματα από τον ανισόπεδο κυκλικό κόμβο Γερμασόγειας μέχρι τον ανισόπεδο κυκλικό κόμβο Αγίου Αθανασίου και από τον ανισόπεδο κυκλικό κόμβο Αγίας Φυλάξεως μέχρι τον κυκλικό κόμβο Νέου Λιμανιού και στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου παρά τους ανισόπεδους κόμβους Ερήμης, Καντού, Επισκοπής, Αυδήμου και Πισσουρίου, θα διεξάγονται εργασίες συντήρησης οδικού φωτισμού από την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας, σε μήκος μέχρι 100μ. περίπου κάθε φορά με συνοδεία περιπολικού της Αστυνομίας  και η κυκλοφορία θα διοχετεύεται στη λωρίδα βραδείας κυκλοφορίας.

2. Έως 3 Φεβρουαρίου οι εργασίες αντικατάστασης αρμών στη γέφυρα του κόμβου Μέσα Γειτονιάς, στον Παρακαμπτήριο Δρόμο Λεμεσού

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού ανακοινώνει ότι οι  εργασίες αντικατάστασης των αρμών διαστολής στη γέφυρα του κόμβου Μέσα Γειτονιάς, στον Παρακαμπτήριο Δρόμο Λεμεσού θα συνεχίσουν να εκτελούνται μέχρι τις 3/2/2019.

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 20/1/2019 θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στη βόρεια γέφυρα και κατά την περίοδο 21/1/2019- 3/2/2019, θα εκτελούνται εργασίες στη νότια γέφυρα Μέσα Γειτονιάς. Οι εργασίες είναι απόλυτα απαραίτητες, καθότι οι υφιστάμενοι αρμοί χρήζουν άμεσης αντικατάστασης για σκοπούς εύρυθμης λειτουργικότητας της γέφυρας και για άμβλυνση της ηχορύπανσης.

Κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των εργασιών, η νότια γέφυρα (κατεύθυνση Λευκωσία-Πάφος) θα είναι κλειστή και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στην αντίθετη κατεύθυνση, η οποία θα λειτουργεί με αμφίδρομη κίνηση.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι θα συνεχίσει να παρουσιάζεται πρόβλημα κυκλοφοριακής συμφόρησης, κατά τις καθημερινές ώρες αιχμής (07:00-09:00, 17:00-19:00) με καθυστερήσεις της τάξης των 15-40 λεπτών, παρακαλείται το κοινό όπως προγραμματίζει έγκαιρα τη διακίνησή του στον Παρακαμπτήριο Δρόμο και όπως, εάν είναι δυνατόν, χρησιμοποιεί εναλλακτικές διαδρομές και οδεύσεις για τις μετακινήσεις του.

3. Εργασίες καθαριότητας νησίδας και πεζοδρομίων στη Λεωφόρο Ανδρέα Στυλιανού, Λειβάδια, από 18 – 21 Ιανουαρίου

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας ανακοινώνει ότι από την Παρασκευή 18/1/2019 μέχρι και την Δευτέρα 21/1/2019, εκτός Κυριακής, μεταξύ των ωρών 08:00-16:00, στη Λεωφόρο Ανδρέα Στυλιανού, στα Λειβάδια, θα γίνονται εργασίες καθαριότητας νησίδας και πεζοδρομίων από τον Δήμο Λειβαδιών.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείσει η Λεωφόρος Ανδρέα Στυλιανού από τον κυκλικό κόμβο Λειβαδιών μέχρι τον κυκλικό κόμβο Διυλιστηρίων και από τις δύο κατευθύνσεις και η κυκλοφορία θα διοχετεύεται μέσω παρακείμενων δρόμων.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί από τις εργασίες και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και συμμόρφωση με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί για όλες τις πιο πάνω προγραμματισμένες εργασίες μέσω της ιστοσελίδας www.traffic4cyprus.org.cy, στην οποία δίδεται χαρτογραφική απεικόνιση των εργασιών και των επιπτώσεων στην κυκλοφορία κατά τη διάρκεια εκτέλεσής τους.

(ΜΛ)