Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-01-2019 16:43

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τους διορισμούς των μελών των ΔΣ των ημικρατικών οργανισμών

Το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε σήμερα τους Προέδρους, Αντιπροέδρους και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «στη σημερινή του συνεδρίαση, το Υπουργικό Συμβούλιο επέλεξε για διορισμό μέλη για τα Διοικητικά Συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών και άλλων δημοσίων Αρχών και Συμβουλίων.

Συγκεκριμένα, έχουν επιλεγεί μέλη για διορισμό σε 12 ημικρατικούς οργανισμούς και άλλες 14 Αρχές ή Συμβούλια. Έγιναν επιλογές προσοντούχων προσώπων από ένα ευρύ φάσμα ειδικεύσεων και ανάλογων προσόντων και εμπειριών από την ευρύτερη κοινωνία πολιτών.

Ο μέσος όρος ηλικίας των επιλεγόμενων προσώπων είναι τα 48 έτη, πράγμα που αντικατοπτρίζει τον συνδυασμό τόσο νέων όσο και ώριμων στελεχών.

Ενδεικτικό μάλιστα είναι ότι είναι αυξημένη η συμμετοχή των νέων κάτω των 40 ετών κατά 5%.

Στις επιλογές υπήρξε  ιδιαίτερη φροντίδα και ελήφθη μέριμνα, ούτως ώστε να ενισχυθεί η συμμετοχή των γυναικών. Ως αποτέλεσμα, στις σημερινές επιλογές οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν 36% συγκρινόμενο με ποσοστό 30% στις αντίστοιχες επιλογές που είχαν γίνει το 2016.

Όσον αφορά στις Προεδρίες επιλέγονται γυναίκες σε ποσοστό 33% σε σύγκριση με 24% την προηγούμενη φορά. Ο αριθμός των γυναικών σε Προεδρίες είναι λοιπόν περίπου διπλάσιος.

Ο πλήρης κατάλογος των επιλεχθέντων προσώπων αποστέλλεται στη Βουλή των Αντιπροσώπων για ενημέρωση και δίνεται στη δημοσιότητα».

Σε ερώτηση αν υπάρχει κάτι νεότερο σε ό,τι αφορά τις σκέψεις της Κυβέρνησης για την κρίση στον τομέα της Δικαιοσύνης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε «όχι, δεν έχει αλλάξει οτιδήποτε, πέραν του γεγονότος ότι αναμένουμε να δούμε τί θα συμβεί σχετικά την εξέλιξη που είναι το ενδιαφέρον που δείχνει η Επιτροπή GRECO του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Κληθείς να σχολιάσει την έκθεση του ΓΓ των ΗΕ, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «έχουμε ήδη σχολιάσει το ανεπίσημο έγγραφο, δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά το τελικό σχέδιο».

----------------------- 

ΡΜ/ΕΙ