Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-01-2019 14:35

Επαφές του Προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στο Δουβλίνο

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης, βρίσκεται στο Δουβλίνο όπου συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την πρώτη Σύνοδο του Ιρλανδικού Κοινοβουλίου, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Ιρλανδού ομολόγου του κ. Seán Ó Fearghaíl. Οι εορτασμοί άρχισαν χθες με επίσημο δείπνο το οποίο παράθεσε ο κ. Seán Ó Fearghaíl  και στο οποίο παρακάθισε ο κ. Συλλούρης και άλλοι Προέδροι Κοινοβουλίων.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του, ο Πρόεδρος της Βουλής θα έχει επαφές με Ιρλανδούς αξιωματούχους. Σήμερα είχε συνάντηση με την Εκτελεστική Διευθύντρια του Ιρλανδικού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (IDA) κα Mary Buckley, στην παρουσία του Προέδρου του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA) κ. Μιχάλη Μιχαήλ. Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και εκφράσθηκε εκατέρωθεν η επιθυμία για περαιτέρω ενίσχυσή τους στον τομέα των επενδύσεων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη πρακτικής αξιοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας που οι δύο Οργανισμοί υπέγραψαν τον Οκτώβριο 2016. Η κα Buckley ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής για το ρόλο του IDA στην προσέλκυση επενδύσεων και συζητήθηκαν τρόποι συμβολής των Κοινοβουλίων στις προσπάθειες αυτές.

Το μεσημέρι, ο κ. Συλλούρης παρακάθισε σε γεύμα το οποίο παρέθεσε η Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιρλανδίας κα Helen McEntee προς τιμή των προσκεκλημένων της Ιρλανδικής Βουλής. 

Το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Βουλής θα παραστεί στην Ειδική Επετειακή Κοινή Συνεδρία της Βουλής και της Γερουσίας της Ιρλανδίας, η οποία αποτελεί την κορύφωση των εορτασμών. Τη Συνεδρία θα χαιρετήσει ο Πρόεδρος της χώρας κ. Michael Higgins. Με το πέρας της τελετής, ο κ. Higgins θα δεχθεί σε κοινή συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο τους Προέδρους των Κοινοβουλίων. 

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων θα παραστεί σε δεξίωση που θα παραθέσει ο Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας κ. Leo Varadkar. 

Οι επαφές του Προέδρου της Βουλής ολοκληρώνονται αύριο, με χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της χώρας κ. Seán Ó Fearghaíl, τον Πρόεδρο της Γερουσίας κ. Denis O’ Donovan και τον Υπουργό Εμπορίου, Εργασίας, Επιχειρηματικότητας, Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς ΕΕ και Προστασίας Δεδομένων κ. Pat Breen. Θα παρακαθίσει επίσης σε γεύμα εργασίας με την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Κύπρου - Ιρλανδίας.  

(ΜΓ/ΣΧ)