Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

31-01-2019 09:49

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 30ης Ιανουαρίου 2019 μέχρι και τις 06.30 της 31ης  Ιανουαρίου 2019 ανταποκρίθηκε σε 25 κλήσεις για βοήθεια, επτά πυρκαγιές, δεκαέξι ειδικές εξυπηρετήσεις και δύο ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 10.40  λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε διώροφη ιδιωτική κατοικία στην οδό Σαμψών και Δαλιδάς στα Περβόλια Λάρνακας. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λάρνακας με δύο πυροσβεστικά οχήματα. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από πολλαπλό ρευματοδότη (πολύπριζο) ηλεκτρικού αερόθερμου. Από την πυρκαγιά και την θερμότητα εκτεταμένη ζημιά έπαθαν η ηλεκτρική εγκατάσταση της οικίας, ηλεκτρικός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός και επίπλωση, ενώ από τον καπνό επηρεάστηκε η βαφή ολόκληρης της οικίας και το περιεχόμενό της. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής από την ιδιοκτήτρια της οικίας η οποία στην προσπάθεια της να κατασβήσει την πυρκαγιά έπαθε ελαφριά εγκαύματα στο πρόσωπο και εισέπνευσε καπνό. Της χορηγήθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες από τα μέλη της Πυροσβεστικής μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου που την μετέφερε στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Λάρνακας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έκανε τελική κατάσβεση και εξαερισμό του χώρου.

Η ώρα 06.01λήφθηκε κλήση για τροχαίο ατύχημα στον δρόμο από Ανθούπολη προς Αγίους Τριμιθιάς. Ένα διπλοκάμπινο όχημα μάρκας Chevrolet παρέκλινε της πορείας του και ανατράπηκε. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμειας με ομάδα και όχημα διάσωσης. Ένα άτομο απεγκλωβίστηκε με την χρήση υδραυλικών διασωστικών εργαλείων και αφού του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Λευκωσίας. 

(ΑΧ/ΣΧ)