Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-02-2019 15:23

To ΓΤΠ βραβεύει όσους διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό Δημιουργικής Επικοινωνίας

Η Τελετή Βράβευσης την 1η Μαρτίου 2019

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διαγωνιστικό μέρος του 2ου Διαγωνισμού Δημιουργικής Επικοινωνίας με θέμα: «Στις Ευρωεκλογές ψηφίζω» που διοργάνωσε το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ), σε συνεργασία με επτά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου, και ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας της Δημοκρατίας κας Άντρης Αναστασιάδη.

Τα βραβεία θα απονείμει στις τρεις καλύτερες συμμετοχές ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 1η Μαρτίου 2019 στις 6 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων «Πασχάλη Πασχαλίδη», στο κτήριο Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας, στη Λευκωσία. Χρηματικά βραβεία ύψους €1.000, €750 και €500 θα απονεμηθούν στις τρεις καλύτερες συμμετοχές (ατομικές ή ομαδικές), ενώ όλοι οι βραβευθέντες δημιουργοί θα συμμετάσχουν σε τριήμερο ταξίδι στις Βρυξέλλες.

Ο 2ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Επικοινωνίας εστίασε στη δημιουργία ενός πρωτότυπου έργου που θα μπορεί να αξιοποιηθεί ως εργαλείο επικοινωνίας για την προώθηση της δημοκρατικής συμμετοχής των Κυπρίων πολιτών στις επικείμενες Ευρωπαϊκές Εκλογές που θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου 2019. Στόχος ήταν να πεισθούν οι Κύπριοι ότι οι Ευρωεκλογές είναι το πιο αποτελεσματικό βήμα, μέσω του οποίου μπορούν να επιλέξουν εκείνους που θα τους εκπροσωπούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι αποφάσεις του οποίου επηρεάζουν την καθημερινότητά τους σε πολλούς και ποικίλους τομείς. Εξάλλου, σημαντικό κριτήριο για την αξιολόγηση των συμμετοχών αποτέλεσε η δυνατότητα του έργου να λειτουργήσει στο σύγχρονο επαγγελματικό περιβάλλον της Επικοινωνίας.

Δικαίωμα συμμετοχής στον Διαγωνισμό είχαν πτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων που είχαν συνυπογράψει το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας με το ΓΤΠ:  Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (UNIC), Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (EUC), Πανεπιστήμιο Frederick, UCLan Cyprus και Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής αξιολόγησαν βάσει της πρωτοτυπίας και του βαθμού πειστικότητας στη μετάδοση του μηνύματος του κάθε έργου. Η επιτροπή αποτελείται από την κα Σόφη Μιχαηλίδου, Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, τον κ. Ανδρέα Κεττή, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, τον κ. Νίκο Κουρούσιη, εικαστικό, τον κ. Μάριο Μιχαηλίδη, Προϊστάμενο της Κυπριακής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης, τον κ. Σταύρο Κυριακίδη, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Avantgarde, την κα Πατρίσια Χατζησωτηρίου, Ανώτερη Λειτουργό του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, και τον κ. Χρίστο Αβρααμίδη, Ανώτερο Φωτογράφο του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών.

Η τελετή απονομής είναι ανοικτή στο κοινό.

Όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν παρακαλούνται όπως εκδηλώσουν ενδιαφέρον τηλεφωνικώς στο  22801229 ή μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: lchristodoulou@pio.moi.gov.cy

(ΕΑ/ΑΜ/ΣΧ)