Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-02-2019 19:27

Αναφορά του Προέδρου της Βουλής στο θάνατο του πρώην βουλευτή Δάφνη Παναγίδη, κατά τη συνεδρία της Ολομέλειας

Θα ήθελα προ ημερησίας διατάξεως να αναφερθώ σε ένα θλιβερό γεγονός, στον θάνατο ενός πρώην μέλους της Βουλής των Αντιπροσώπων, του Δάφνη Παναγίδη.

Ο Δάφνης Παναγίδης γεννήθηκε στο Καλό Χωριό Λεμεσού το 1929. Σπούδασε αρχικά λαχανοκομία και κηπουρική. Αργότερα, ως διδάκτορας Αγροτικής Οικονομίας και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, διετέλεσε καθηγητής σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Υπήρξε από τους πρωτεργάτες της στελέχωσης της ΕΟΚΑ στη Λεμεσό. Τον Νοέμβριο του 1956 συνελήφθη από τους Βρετανούς και φυλακίστηκε στα κρατητήρια της Πύλας και της Κοκκινοτριμιθιάς μέχρι το τέλος του αγώνα.

Μετά την ανεξαρτησία στην αναπληρωματική εκλογή που διεξήχθη στις 25 Σεπτεμβρίου 1960, έπειτα από την υπουργοποίηση του Ανδρέα Παπαδόπουλου και τη συνακόλουθη κένωση βουλευτικής έδρας, εξελέγη βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού του Πατριωτικού Μετώπου, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Απρίλιο του 1966. Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας διετέλεσε μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προϋπολογισμού και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής επί Ζητημάτων Αμύνης.

Ο Δάφνης Παναγίδης διετέλεσε, επίσης ,ενεργό μέλος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών από της ιδρύσεώς του.

Εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήριά μας προς τους οικείους του και διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων, σας καλώ να τηρήσουμε μονόλεπτη σιγή στη μνήμη του.

-----------------------

(ΜΓ/ΕΙ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα