Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-02-2019 19:34

Νέα έντυπα αιτήσεων της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας

Τομέας Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Στις 25 Ιανουαρίου 2019 δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας το περί Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και Γενικότερα περί Κοινωνικών Παροχών Νόμου (Υποβολή Αιτήσεων και Άλλων Εντύπων) Διάταγμα (Κ.Δ.Π. 24/2019),με το οποίο καθορίζονται τα νέα έντυπα αιτήσεων που θα χρησιμοποιούνται από την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας (ΥΔΕΠ) - Τομέας Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (Ε.Ε.Ε.)

Έντυπα ΥΔΕΠ

Α/Α

Έντυπο

Τίτλος εντύπου

      i.         

ΕΕΕ1.v2

Έντυπο αίτησης για παροχή Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε Πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και Άλλους Πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ)

Χρώμα εντύπου: μπλε

     ii.         

ΕΕΕ3.v2

Έντυπο αίτησης για Παροχή Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε Υπηκόους Τρίτης Χώρας

Χρώμα εντύπου: πορτοκαλί

    iii.         

ΕΕΕ5.v2

Έντυπο  αίτησης για Παροχή Επιδόματος σε Συνταξιούχους με Χαμηλά Εισοδήματα ή/και Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Χρώμα εντύπου: γκρίζο

   iv.         

ΕΕΕ6.v2

Έντυπο αλλαγής στοιχείων αιτητή / δικαιούχου Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Χρώμα εντύπου: άσπρο

    v.         

ΕΕΕ7.v2

Αίτηση για κάλυψη εκτάκτων αναγκών στο πλαίσιο των περί του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και Γενικότερα Περί Κοινωνικών Παροχών Νόμων

Χρώμα εντύπου: άσπρο

   vi.         

ΕΕΕ8.v2

Εξουσιοδότηση για αδειοδοτημένα τραπεζικά ιδρύματα

Χρώμα εντύπου: άσπρο

  vii.         

ΕΕΕ8.v21

Εξουσιοδότηση αντιπροσωπευόμενου προσώπου για αδειοδοτημένα τραπεζικά ιδρύματα

Χρώμα εντύπου: άσπρο

 viii.         

ΕΕΕ10.v2

Συμπληρωτικό έντυπο αίτησης για φροντίδα για δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Χρώμα εντύπου: κίτρινο

   ix.         

ΕΕΕ11.v2

Ειδικό Έντυπο αίτησης για φροντίδα για την επιδότηση της ανάγκης για πάνες ανηλίκων / ενηλίκων για αιτητές και δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Χρώμα εντύπου: μπλε

    x.         

ΕΕΕ12.v2

Έντυπο Υποβολής Ένστασης

Χρώμα εντύπου: άσπρο

   xi.         

ΕΕΕ13.v2

Αίτηση για κάλυψη Δημοτικών ή Άλλων Παρόμοιων Τελών στο Πλαίσιο των περί του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και Γενικότερα Περί Κοινωνικών Παροχών Νόμων

Χρώμα εντύπου: άσπρο

  xii.         

ΕΕΕ14.v2

Ιατρική έκθεση αναφορικά με την αίτηση για παροχή Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Χρώμα εντύπου: άσπρο

 xiii.         

ΕΕΕ.15

Αίτηση για παροχή Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος για άτομο με αναπηρία

Χρώμα εντύπου: ροζ

 xiv.         

----

Έντυπο Εξουσιοδότησης Αντιπροσώπου της ΥΔΕΠ

Χρώμα εντύπου: άσπρο

 

2.         Τρόπος και τόπος υποβολής της αίτησης:

  • Η αίτηση που υποβάλλεται πρέπει να συνοδεύεται απαραίτητα από τα παραστατικά που ορίζονται στο πιο πάνω Διάταγμα (Κ.Δ.Π. 24/2019).
  • Οποιοδήποτε πρόσωπο που εμπίπτει σε οποιαδήποτε από τις κατηγορίες που ορίζονται στην παράγραφο (3) του πιο πάνω Διατάγματος, υποβάλλει μόνο ένα έντυπο αίτησης για παροχή Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, έστω και αν εμπίπτει σε περισσότερες από μία κατηγορίες.
  • Σε περίπτωση υποβολής αίτησης από πρόσωπο το οποίο είχε υποβάλει αίτηση σε οποιονδήποτε προγενέστερο χρόνο και η αίτηση είχε απορριφθεί, η νέα αίτηση εξετάζεται μόνο εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν υφίσταται πλέον ο λόγος απόρριψης της προγενέστερης αίτησης.
  • Κάθε αίτηση που υποβάλλεται θεωρείται ως υποβληθείσα για τους σκοπούς της Νομοθεσίας μόνο εφόσον έχει συμπληρωθεί πλήρως και συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα παραστατικά που καθορίζονται στο πιο πάνω Διάταγμα.
  • Σε περίπτωση υποβολής αίτησης η οποία δεν είναι πλήρως ή και ορθά συμπληρωμένη ή και δεν συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα παραστατικά, η Προϊστάμενη της ΥΔΕΠ ενημερώνει γραπτώς τον αιτητή για τις ελλείψεις που διαπιστώθηκαν ή και τα παραστατικά που χρειάζεται να προσκομισθούν και παρέχεται στον αιτητή χρονικό διάστημα τριάντα (30) ημερών για να προσκομίσει τα απαραίτητα παραστατικά ή και να συμπληρώσει πλήρως την αίτηση.
  • Σε περίπτωση που ο αιτητής ανταποκρίνεται εντός του καθορισμένου χρονικού διαστήματος και προσκομίζει τα απαραίτητα παραστατικά ή και προβαίνει στη δέουσα συμπλήρωση της αίτησης, η αίτηση θεωρείται ως υποβληθείσα για τους σκοπούς της Νομοθεσίας από την ημερομηνία υποβολής των απαραίτητων στοιχείων.
  • Σε περίπτωση που δεν προσκομίζονται τα ζητηθέντα στοιχεία ή και πληροφορίες εντός του καθορισμένου χρονικού διαστήματος, η αίτηση απορρίπτεται λόγω μη προσκόμισης ικανοποιητικών στοιχείων για την εξέταση της και δεν επανεξετάζεται.

3.         Στην περίπτωση την οποία αίτηση υποβάλλεται μέσω αντιπροσώπου, αυτή πρέπει να συνοδεύεται με το απαραίτητο έντυπο «Έντυπο Εξουσιοδότησης Αντιπροσώπου της ΥΔΕΠ».

4.         Όλα τα έντυπα αιτήσεων θα είναι διαθέσιμα για το κοινό σε όλα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (Κ.Ε.Π.), στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη των Κυπριακών Ταχυδρομείων (Κ.Ε.ΠΟ.), στα Επαρχιακά και Τοπικά Γραφεία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας (YKE) καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων www.mlsi.gov.cy.

5.         Τα έντυπα δύνανται να υποβάλλονται δεόντως συμπληρωμένα σε όλα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (Κ.Ε.Π.), στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη των Κυπριακών Ταχυδρομείων (Κ.Ε.ΠΟ.), στα Επαρχιακά και Τοπικά Γραφεία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας (YKE) καθώς και να αποστέλλονται ταχυδρομικώς στην Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας (ΥΔΕΠ) στη διεύθυνση Θεμιστοκλή Δέρβη 46, MEDCON Tower, 1066 Λευκωσία.

6.         Όσοι αιτητές ή/και δικαιούχοι υπέβαλαν αίτηση με τα παλιά έντυπα της Υπηρεσίας μέχρι την Πέμπτη 24/01/2019, αυτά θα παραμείνουν σε ισχύ.

7.         Για περισσότερες πληροφορίες ή / και διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικώς στο Κέντρο Εξυπηρέτησης του Δημοσίου στον αριθμό 1434.

---------------------------

ΜΠ/ΑΧ/ΕΙ