Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-02-2019 19:51

Χαιρετισμός της Πρώτης Κυρίας Άντρης Αναστασιάδη, Επίτιμης Προέδρου του Ιδρύματος ΕΛΠΙΔΑ, στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου στα Παιδιά και τους ΄Εφηβους

Είναι με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά που σας υποδέχομαι και φέτος στο Προεδρικό Μέγαρο, στην εκδήλωση την οποία διοργανώνει το Ίδρυμα «Ελπίδα» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, όπως αυτή καθιερώθηκε να είναι η 15η Φεβρουαρίου.

Επιτρέψτε μου προ της όποιας άλλης αναφοράς, να σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς της κας Μαριάννας Βαρδινογιάννη, Προέδρου του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» Ελλάδος.

Παρά την επιθυμία της να παραστεί στην εκδήλωση αυτό δεν κατέστη δυνατόν, λόγω ανάλογων εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ο Σύλλογος «Ελπίδα».

Επιθυμία της είναι, επίσης, να σας διαβεβαιώσω για τη βούλησή της να εργαστεί έτσι ώστε να ενισχυθεί η αγαστή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με έμπρακτα αποτελέσματα προς όφελος των καρκινοπαθών παιδιών και των οικογενειών τους.

Δεδομένων των αυξημένων ποσοστών εμφάνισης καρκίνου της παιδικής ηλικίας, γίνεται κατανοητή η ανάγκη δράσεων που αφορούν τη διαφώτιση, την έγκαιρη διάγνωση και την αντιμετώπιση της ασθένειας.

Στον στόχο αυτό επικεντρώνονται και οι συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Υγείας, μέσα από μία σειρά αποφάσεων οι οποίες αφορούν τη θεραπευτική προσέγγιση και την επίλυση στο μέτρο του δυνατού, των όποιων προβλημάτων αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς στη χώρα μας.

Όσον αφορά τον παιδικό καρκίνο, με ιδιαίτερη ευαισθησία και αναγνωρίζοντας τον αγώνα των παιδιών και των οικογενειών τους, ως κράτος πρόνοιας βρισκόμαστε στο πλευρό τους  με στόχο να τους προσφέρουμε όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Θα ήθελα να τονίσω ότι, μεταξύ άλλων, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού μέσα από την υιοθέτηση συγκεκριμένων πρακτικών εξασφαλίζει στα παιδιά αυτά την απρόσκοπτη συμμετοχή τους στο σχολικό πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, μετά από την αξιολόγηση κάθε μαθητή, παρέχεται εξειδικευμένη εκπαίδευση είτε στον χώρο του σχολείου, είτε στο σπίτι, είτε εντός των νοσηλευτηρίων, εξειδικευμένος τεχνολογικός και βοηθητικός εξοπλισμός, και βοηθητικό προσωπικό.

Την ίδια στιγμή, η Κυβέρνηση στηρίζει και ενισχύει με κάθε τρόπο τη λειτουργία της Παιδογκολογικής – Παιδοαιματολογικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου Λευκωσίας, η οποία αποτελεί το μοναδικό κέντρο τριτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης στη χώρα μας για τη διάγνωση, θεραπεία και μακροχρόνια αντιμετώπιση των περιπτώσεων παιδικού και εφηβικού καρκίνου και λευχαιμίας.

Στο σημείο αυτό, οφείλω να εξάρω τις δράσεις και την υπευθυνότητα του άριστα εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που στελεχώνει το Κέντρο, υπό τη διεύθυνση και ευθύνη του Δρος Λούη Λοΐζου, δημιουργού και Διευθυντή από το 1990 του Κέντρου Παιδιατρικής Ογκολογίας και Αιματολογίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ιδρύματα όπως είναι το "Ελπίδα" μέσα από το σπουδαίο έργο που επιτελούν διαχρονικά λειτουργούν ενισχυτικά στις προσπάθειες που καταβάλλουμε ως κράτος για την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών και ανακουφιστικής φροντίδας στους πάσχοντες με καρκίνο συνανθρώπους μας.

Το ίδρυμα Ελπίδα στοχεύοντας στην παροχή της καλύτερης δυνατής θεραπείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των καρκινοπαθών παιδιών, αλλά και μέσα από το πλήθος άλλων δράσεων που αναλαμβάνει, κατέστη φάρος ελπίδας για τα παιδιά αυτά και τις οικογένειές τους.

Μέρος των δράσεων αυτών αποτελεί και η πρωτοβουλία της σημερινής εκδήλωσης.

Η επιλεγμένη και ιδιαίτερου ενδιαφέροντος θεματολογία που θα αναπτύξουν στη συνέχεια διακεκριμένοι επιστήμονες, θα μας διαφωτίσει προς την κατεύθυνση της ίασης και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των παιδιών και εφήβων με καρκίνο και λευχαιμία.

Η συμβολική αυτή Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου αποτελεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την από κοινού ανάληψη περαιτέρω συντονισμένων δράσεων, στον αγώνα κατά του καρκίνου.

Θα ήθελα να συγχαρώ θερμά όλους εκείνους που συμμετέχουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο, είτε μέσα από την επιστημονική είτε μέσα από τη φιλανθρωπική δράση, στη μάχη κατά του καρκίνου, διαβεβαιώνοντάς σας ότι στον αγώνα αυτό έχετε πρωτοστάτη και σύμμαχο την Πολιτεία.

_______________

ΡΜ/ΣΧ