Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-02-2019 20:49

Χαιρετισμός Προεδρικού Επιτρόπου κ. Φώτη Φωτίου στη χοροεσπερίδα της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Αμμοχώστου

Είναι με μεγάλη χαρά που αποδέχθηκα την πρόσκληση να θέσω υπό την αιγίδα μου την ωραία αυτή εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Αμμοχώστου για προώθηση των ευγενών της στόχων.

Ασφαλώς τέτοιες εκδηλώσεις θα πρέπει να τυγχάνουν όλης της στήριξής μας. Είναι εκδηλώσεις, οι οποίες ενισχύουν παράλληλα τη συνεργασία των σχολικών μονάδων της περιοχής, και μαζί των γονέων για το καλό της παρεχόμενης εκπαίδευσης, ενώ αναδεικνύουν και τις ίδιες τις κοινότητες με την αξιοποίηση των οργανωμένων συνόλων και όλων των φορέων της.

Διανύουμε μια περίοδο που το εκπαιδευτικό μας σύστημα και ,κατ’ επέκταση, η Παιδεία μας ανασυντάσσεται με στόχο να επιτύχει την ποιοτική της αναβάθμιση και να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και πιέσεις που αντιμετωπίζει, γενικότερα ,ο τομέας της εκπαίδευσης στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο.

Πολλές και σημαντικές μεταρρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού υλοποιούνται με υπευθυνότητα κα τίθενται πλέον σε εφαρμογή αποσκοπώντας πρωτίστως το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών.

Η ποιοτική αναβάθμιση της Παιδείας μας είναι όμως και κοινός στόχος με τους γονείς, η συνεργασία των οποίων είναι απαραίτητη για να υπάρξει η αναγκαία ευελιξία και αποτελεσματικότητα στο όλο εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Γονείς και εκπαιδευτικοί οφείλουν να συμβάλουν στο μέγιστο στην προσπάθεια αυτή για να εφοδιαστούν τα παιδιά με τις γνώσεις και δεξιότητες του σύγχρονου κόσμου, αλλά και με το ήθος και τις αξίες της ιστορίας και των παραδόσεών μας.

Χαίρομαι δε ιδιαίτερα καθώς αυτό αναγνωρίζεται από την Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Αμμοχώστου, ως ευθύνη και χρέος προς τα παιδιά και την κοινωνία για την προσφορά υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης, καλλιέργειας ικανοτήτων και κριτικής σκέψης ώστε να είναι έτοιμα να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας.

Βασικό μέλημα της Δημοτικής Εκπαίδευσης είναι να γνωρίσουν και να αγαπήσουν οι μαθητές την εθνική τους κληρονομιά και να συνειδητοποιήσουν την εθνική τους ταυτότητα: την ελληνική γλώσσα, την ελληνορθόδοξη θρησκεία, την ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοση του τόπου μας. 

Ταυτόχρονα, όμως, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης της εκπαίδευσης μας έναντι των πολυπολιτισμικών τάσεων που αναπτύσσονται στον σύγχρονο κόσμο με την παγκοσμιοποίηση, βοηθούμε τα παιδιά να αποκτήσουν διαπολιτισμική συνείδηση με την καλλιέργεια στάσεων αποδοχής και σεβασμού της διαφορετικότητας των μελών των άλλων εθνικών ομάδων. Βασικό στοιχείο σε αυτή την προσπάθεια είναι η αρμονική συνύπαρξη όλων των μαθητών ενός σχολείου, ανεξάρτητα από τις διαφορετικές εθνικές ή άλλες καταβολές του καθενός.

Και όλα αυτά, γνωρίζοντας επίσης πως μέλημα της Δημοτικής Εκπαίδευσης είναι τα παιδιά να αποκτήσουν από πολύ νωρίς επίγνωση και της ταυτότητάς τους ως πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  οι αρχές και οι αξίες της οποίας αποτελούν θεμέλιο για την πορεία μας μέσα στο μέλλον.

Κυρίες και κύριοι της Ομοσπονδίας των Συνδέσμων Γονέων,

Εύχομαι κάθε επιτυχία στις προσπάθειές σας για το καλό των παιδιών και της κοινωνίας μας. Και εκφράζω την ιδιαίτερη εκτίμηση μου για το χρόνο που προσφέρετε εθελοντικά  επιδιώκοντας σταθερά τη βελτίωση των συνθηκών μελέτης, μόρφωσης, ασφάλειας, υγείας, ευημερίας και ψυχαγωγίας του συνόλου των μαθητών της επαρχίας, όπως και την προώθηση της επίλυσης προβλημάτων των σχολείων της περιοχής σε συνεργασία με το Υπουργείο, της Σχολικές Εφορείες, την ΠΟΕΔ και τους Συνδέσμους Γονέων.

Η ομαλή εξέλιξη και ανάπτυξη των παιδιών είναι στόχος και προτεραιότητα όλων μας ανεξαιρέτως.

Σας ευχαριστώ και εύχομαι σε όλους κάθε καλό.

--------------------------

ΑΧ/ΕΙ