Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-02-2019 09:30

Αντιπροσωπεία της Βουλής θα συμμετάσχει σε Διασκέψεις που συνδιοργανώνουν το ΕΚ και η Ρουμανική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, στις Βρυξέλλες

Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων μεταβαίνει μεθαύριο Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019, στις Βρυξέλλες, για να συμμετάσχει στην Ευρωπαϊκή Κοινοβουλευτική Εβδομάδα, στη Διάσκεψη για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο 2019 και στη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για τη Σταθερότητα, τον Οικονομικό Συντονισμό και τη Διακυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Οι Διασκέψεις συνδιοργανώνονται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) και την τρέχουσα εξάμηνη Ρουμανική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και θα πραγματοποιηθούν στις 18 και 19 Φεβρουαρίου 2019. Η αντιπροσωπεία απαρτίζεται από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, κ. Άγγελο Βότση, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Νίκο Τορναρίτη και την Αναπληρώτρια Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα Σκεύη Κούτρα-Κουκουμά. Τους συνοδεύουν η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’, κα Δανάη Αγαθοκλέους, η Λειτουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κα Έλλη Γεωργίου και ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, κ. Αντώνης Κωνσταντίνου. 

Τους συμμετέχοντες θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, η αποτίμηση της λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου για τον συντονισμό της οικονομικής πολιτικής, οι μελλοντικές προκλήσεις στην ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης, οι νέες μορφές απασχόλησης, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ) 2021-2027 και το σύστημα ιδίων πόρων της ΕΕ, η σύγκλιση, σταθεροποίηση και συνοχή στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση και ο ρόλος του ΠΔΠ, καθώς και οι επενδυτικές προτεραιότητες για την περίοδο μετά το 2020.

Πέραν από τους Επιτρόπους αρμόδιους για τα υπό συζήτηση θέματα, τη Διάσκεψη θα προσφωνήσουν, ο Πρόεδρος του ΕΚ κ. Antonio Tajani, ο Πρόεδρος του Ρουμανικού Κοινοβουλίου κ. Liviu Dragnea και ο Πρόεδρος της Ευρωομάδας (Eurogroup) κ. Mário Centeno.

----------------------------------

AX/ΕΙ