Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-02-2019 16:25

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον κ. Τ. Σαξ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Καθηγητή κ. Τζέφρυ Σαξ, Διευθυντή του Δικτύου Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., Διευθυντή του Κέντρου Βιώσιμης Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Κολούμπια των Η.Π.Α., καθώς και μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ινστιτούτου Κύπρου, με τον οποίο συζήτησαν θέματα σχετικά με την απειλή της κλιματικής αλλαγής και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Κατά τη συνάντηση, παρόντες στην οποία ήταν ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέπτυξε στον κ. Σαξ την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο ίδιος για ένα συντονιστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η χώρα μας για τις ενέργειες των κρατών της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, σε μια συλλογική προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε, επίσης, σε σχετικές παρεμβάσεις που έκανε τόσο στην ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ,όσο και στην πρόσφατη Τριμερή Σύνοδο στο Ισραήλ, αλλά και στην εισήγηση που θα καταθέσει στην επικείμενη Σύνοδο Ε.Ε. – Αραβικών Χωρών, στην Αίγυπτο.

Από πλευράς του ο Καθηγητής Σαξ εξέφρασε μεγάλο ενδιαφέρον για την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, υποβάλλοντας και δικές του εισηγήσεις επί του θέματος.

----------------------- 

ΡΜ/ΕΙ