Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-03-2018 17:00

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής στην εκδήλωση «Μουσικό Συναπάντημα Προσφοράς και Αγάπης»

Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση να παρευρεθώ στο Μουσικό Συναπάντημα Προσφοράς και Αγάπης που πραγματοποιεί ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων σε συνεργασία με τα κοινοτικά συμβούλια Πυργών, Κόρνου, Μοσφιλωτής και Ψευδά. Η διοργάνωση εκδηλώσεων, οι οποίες έχουν στόχο τη στήριξη συνανθρώπων μας που δίνουν καθημερινά μάχη ενάντια σε σοβαρές  ασθένειες και προβλήματα, ανοίγει ένα παράθυρο ελπίδας και προοπτικής στις αδύνατες ομάδες της κοινωνίας αλλά και στον τόπο γενικότερα.

Θετικό είναι και το γεγονός πως στον τόπο μας ο οργανωμένος εθελοντισμός αναπτύσσεται ραγδαία υπηρετώντας με επιτυχία το υψηλό νόημα της ανιδιοτελούς προσφοράς και αγάπης. Οι εθελοντικές οργανώσεις με τη δράση τους, μια δράση που δεν πηγάζει από υποχρέωση, αλλά αποτελεί συνειδητή επιλογή και βούληση, προσφέρουν καθημερινά σημαντική στήριξη και ανακούφιση σε ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας.

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ ως ένας εθελοντικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αριθμεί σήμερα χιλιάδες μέλη και υποστηρικτές, με τις επαγγελματικές υπηρεσίες υγείας και ανακουφιστικής φροντίδας σε ασθενείς, καθώς και τα προγράμματα πρόληψης που προσφέρει, επιτελεί τεράστιο ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο τόσο για τους ίδιους τους ασθενείς με καρκίνο όσο και για τις οικογένειές τους, διασφαλίζoντας την ποιότητα της ζωής των καρκινοπαθών και των οικογενειών τους.

Ιδιαίτερη υπήρξε η συμβολή του ΠΑΣΥΚΑΦ στην αλλαγή της νοοτροπίας έναντι της ίδιας της ασθένειας αλλά και των συνανθρώπων μας που παλεύουν με αυτή, οι οποίοι παλιότερα ζούσαν απομονωμένοι και φοβισμένοι. Ο σύνδεσμος σήμερα τους αγκαλιάζει, τους στηρίζει και πορεύεται μαζί τους διεκδικώντας όλα όσα η πολιτεία οφείλει να πράττει. Κινητήριος δύναμη του συνδέσμου και των μελών του είναι η αγάπη στο συνάνθρωπο με εμπειρία καρκίνου αλλά και η διάθεση για προσφορά.

Η σημερινή όμορφη εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας ανάμεσα σε άλλα θα απολαύσουμε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια και ποιήματα, δίνει μια άλλη νότα και πτυχή στην όλη προσπάθεια που καταβάλλεται για στήριξη κοινωνικών ομάδων και ανθρώπων που η ζωή δεν τους στάθηκε τόσο ευνοϊκά. Ταυτόχρονα, στέλλει και ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, ότι ο ασθενής και ο κάθε άνθρωπος που υποφέρει δεν είναι μόνος του, έχει δίπλα του συνανθρώπους του με τη βοήθεια των οποίων μπορεί να πετύχει στόχους και να υπερπηδήσει προβλήματα, ώστε να βαδίζει στο μέλλον με θάρρος και ελπίδα.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενθαρρύνει και στηρίζει κάθε πρωτοβουλία των ανθρώπων ή  των οργανωμένων συνόλων που με επιμονή και πίστη μετατρέπουν ανθρωπιστικές αξίες και ιδανικά σε τρόπο ζωής συμμετέχοντας δραστήρια και αφοσιωμένα στα κοινά, για να υπηρετήσουν με ανιδιοτέλεια το συλλογικό συμφέρον.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας συγχαρώ για την ωραία εκδήλωση και τον ευγενή σκοπό για τον οποίο αυτή πραγματοποιείται. Η αγάπη, η βοήθεια και η προσπάθειά σας,  να είστε βέβαιοι, θα σας ανταμείψουν.

 

(ΕΛ)