Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-03-2019 09:10

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 28ης Φεβρουαρίου 2019 μέχρι και τις 06.00 της 1ης  Μαρτίου 2019 ανταποκρίθηκε σε 27 κλήσεις για βοήθεια, δεκαπέντε πυρκαγιές και δώδεκα ειδικές εξυπηρετήσεις .

Η ώρα 15.48 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε μηχανουργείο στην οδό Ελαιώνων, στο Τσέρι. Ανταποκρίθηκαν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λευκωσίας με τέσσερα στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 17.08. Από την πυρκαγιά το μηχανουργείο υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Εντός του μηχανουργείου υπήρχαν δυο οχήματα τα οποία υπέστησαν επίσης εκτεταμένες ζημιές. Από την πυρκαγιά επηρεάστηκαν ακόμα τρία οχήματα που βρίσκονταν σταθμευμένα έξω από το μηχανουργείο (δυο ακινητοποιημένα και ένα σε λειτουργία το οποίο ανήκει στον ιδιοκτήτη του συνεργείου). Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν επί τόπου σε συνεργασία με την Αστυνομία και η πυρκαγιά προκλήθηκε σε ηλεκτρική ή μηχανική βλάβη η οποία παρουσιάστηκε σε ένα εκ των δύο οχημάτων που βρίσκονταν εντός του συνεργείου για επισκευή.

Η ώρα 14.30 λήφθηκε κλήση για τροχαίο ατύχημα στον υπεραστικό δρόμο Λεμεσού παρά το Τσίρειο Στάδιο στην Λεμεσό. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη με ομάδα και όχημα διάσωσης.  Ένα όχημα τύπου βαν μάρκας Mercedes Sprinder,  παρέκκλινε της πορείας του και προσέκρουσε σε μπετονιέρα όπου και ακινητοποιήθηκε. Ένα πρόσωπο, ο συνοδηγός του Mercedes,  απεγκλωβίστηκε  με τη χρήση διασωστικών εργαλείων και αφού του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού με το ασθενοφόρο του Νοσοκομείου.

Η ώρα 03.18 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε μηχανουργείο οχημάτων στην οδό Ασφαλείας, στη βιοτεχνική περιοχή Λακατάμειας. Ανταποκρίθηκαν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λευκωσίας με τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 04.35. Από την πυρκαγιά εντός του μηχανουργείου έπαθε εκτεταμένες ζημιές αριθμός οχημάτων και μηχανοκίνητων δίκυκλων και άλλος εξοπλισμός του μηχανουργείου. Επίσης επηρεάστηκαν και τρία οχήματα στον εξωτερικό χώρο του μηχανουργείου. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία. 

(ΑΧ)