Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-03-2019 18:30

Χαιρετισμός της Πρώτης Κυρίας Άντρης Αναστασιάδη στην τελετή βράβευσης του 2ου Διαγωνισμού Δημιουργικής Επικοινωνίας ΓΤΠ

Επιτρέψτε μου πρώτα να καλωσορίσω και από πλευράς μου τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά στην Κύπρο και να ευχαριστήσω για την αποδοχή της πρόσκλησης να παραστείτε στη σημαντική αυτή εκδήλωση που διοργανώνει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και να είστε ο κύριος ομιλητής.

Το θέμα του 2ου Διαγωνισμού Δημιουργικής Επικοινωνίας αφορά στη δημιουργία ενός πρωτότυπου έργου που θα μπορεί να αξιοποιηθεί ως εργαλείο επικοινωνίας για την προώθηση της δημοκρατικής συμμετοχής των Κύπριων πολιτών στις επικείμενες ευρωπαϊκές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου 2019. Τίτλος του θέματος «Στις Ευρωεκλογές ψηφίζω». Τί πιο χαρακτηριστικό και επιτυχές στη σύλληψη του για να υπογραμμιστεί η σημασία των επερχόμενων εκλογών για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες;

Ναι, θα πρέπει να ψηφίσουμε. Η κύρια πρόκληση των εκλογών είναι ακριβώς αυτή: Θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η αδιαφορία των φιλοευρωπαίων ψηφοφόρων και να δοθεί απάντηση σε όλους εκείνους που βλέπουν τα θέματα της Ευρώπης μέσα από τον φακό του ευρωσκεπτικισμού, ο οποίος είναι σήμερα ο πραγματικά μεγάλος αντίπαλος.

Η Ευρώπη αντιμετώπισε στο διάστημα που πέρασε διαδοχικές και βαθιές κρίσεις που συγκλόνισαν το οικοδόμημά της, όπως το μεταναστευτικό, η οικονομική κρίση και το Brexit, αλλά αποδείχθηκε πολύ πιο ανθεκτική και στιβαρή από ό,τι οι αντίπαλοί της ήλπιζαν και ήθελαν. Και αυτό, παρόλο που ειδικά το μεταναστευτικό πρόβλημα λειτούργησε ως βαρόμετρο για την υιοθέτηση από ορισμένες κυβερνήσεις, καθώς και από κόμματα, ολοένα και πιο ακραίων προσεγγίσεων έναντι των υπαρκτών προβλημάτων της Ευρώπης.

Σήμερα, όμως, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πείσει πως είναι σε θέση να προσφέρει ακόμη περισσότερα στους πολίτες της. Όλες οι χώρες μέλη έχουν θετικό αναπτυξιακό πρόσημο, με ιστορικό ρεκόρ στην απασχόληση. Στους τομείς των μεταρρυθμίσεων και της οικονομικής πολιτικής προστέθηκε ένα μεγάλο κεφάλαιο, αυτό των επενδύσεων ύψους 355 δισεκατομμυρίων ευρώ, που οδηγεί στην υιοθέτηση ενός νέου πιο μεγάλου πλαισίου στήριξης που είναι υπό συζήτηση για τα επτά επόμενα χρόνια μέχρι το 2026.

Αλλά εμείς στην Κύπρο, κρίνουμε τα πράγματα και μέσα από ένα άλλο φακό. Αυτόν της προώθησης μιας δίκαιης και λειτουργικής λύσης του εθνικού μας προβλήματος βασισμένης στις αρχές, τις αξίες και το κεκτημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρώπη, μαζί με όλες τις χώρες που σέβονται το διεθνές δίκαιο και θέτουν υψηλά στις προτεραιότητες και τις επιδιώξεις τους την επικράτηση του δικαίου και την ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία, είναι το μεγάλο μας στήριγμα.

Γι’ αυτό και «στις Ευρωεκλογές ψηφίζω».

Συγχαίρω θερμά το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών για τον Διαγωνισμό, όπως και όλους τους πτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των επτά ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Κύπρου που έχουν συνεργαστεί, ήτοι το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Frederick, το UCLan Cyprus και το Νεάπολις Πάφου, και εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία στους στόχους και τις επιδιώξεις τους.

_____________

(ΕΑ/ΑΧ/ΣΧ)