Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-03-2019 16:16

Συνάντηση Υπουργού Άμυνας με την Υπουργό Άμυνας της Γερμανίας κα Ursula von der Leyen

Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποίησε σήμερα η Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας κα Ursula von der Leyen.

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, οι δύο Υπουργοί παρακάθισαν σε διευρυμένες συνομιλίες στην παρουσία των αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων Άμυνας. Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ μετά τη συνάντηση με τη Γερμανίδα ομόλογό του, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

«Είχα σήμερα την ιδιαίτερη χαρά να υποδεχθώ την Υπουργό Άμυνας της Γερμανίας κα Ursula von der Leyen. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική επίσκεψη σε μια κρίσιμη περίοδο για την Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή.

Η παρουσία εδώ σήμερα της κας Ursula von der Leyen δεικνύει τη βούληση των χωρών μας να ενισχύσουν και να αναπτύξουν περαιτέρω τις σχέσεις μας στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας.

Ιδιαίτερα στον τομέα της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας, ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με τη συνεργασία μας στο πλαίσιο των προγραμμάτων της Μόνιμης  Διαρθρωμένης Συνεργασίας-   PESCO με κοινό στόχο την ενίσχυση της ΕΕ να ενεργεί αυτόνομα.

Επιπλέον, είχα την ευκαιρία να συζητήσω με την ομόλογό μου,  θέματα  περιφερειακής ασφάλειας και τους τρόπους αντιμετώπισης νέων απειλών και προκλήσεων με μοναδικό σκοπό την διασφάλιση και προώθηση της σταθερότητας και ευημερίας στην περιοχή λαμβάνοντας υπόψη και τις ενεργειακές προοπτικές που υπάρχουν».

Ακολούθως η Γερμανίδα Υπουργός  Άμυνας εξέφρασε την ευαρέσκεια της για τη θερμή φιλοξενία και αναφέρθηκε στις πολύ καλές και στενές σχέσεις των δύο χωρών εκφράζοντας ,παράλληλα, τις θερμές ευχαριστίες της για τις διευκολύνσεις που παρέχει η Κυπριακή Δημοκρατία προς το Γερμανικό  Απόσπασμα της  UNIFIL.

Η Γερμανίδα Υπουργός  Άμυνας εξήρε την ενεργό συμμετοχή  της Κύπρου στην PESCO και αναφέρθηκε στη συνεργασία Κύπρου- Γερμανίας στο πλαίσιο των προγραμμάτων αυτής, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τη σημασία της στρατηγικής θέσης της Κύπρου, καθώς και της ζωτικής σημασίας διευκολύνσεις που μπορεί να παράσχει η Κύπρος κατά την εκτέλεση της αποστολής της ΕΕ στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας.

Ολοκληρώνοντας η Γερμανίδα Υπουργός  Άμυνας υπογράμμισε τη σημασία της έμπρακτης επίδειξης αλληλεγγύης, ζητώντας από όλες τις χώρες να συμμορφώνονται προς τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Αυτό συνέχισε, είναι σημαντικό για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή και ,ως εκ τούτου, η Γερμανία, όπως και οι λοιπές χώρες,  επιδεικνύει αλληλεγγύη προς την Κύπρο.  

--------------------------- 

ΕΙ