Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-03-2019 09:50

Χαιρετισμός Διευθύντριας Φυλακών στην εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας στην πτέρυγα γυναικών κρατουμένων, χθες

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που καλωσορίζουμε στις γυναικείες εγκαταστάσεις του Τμήματος Φυλακών την Πρόεδρο και τα μέλη της Παγκύπριας Κίνησης Ίσα Δικαιώματα – Ίσες Ευθύνες, επί ευκαιρίας της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.  Σας συγχαίρουμε θερμά για την πρωτοβουλία να μας επισκεφθείτε αυτή την ιδιαίτερη ημέρα για τις γυναίκες, και προσβλέπουμε στη συνέχιση αυτής της μεταξύ μας συνεργασίας.

Η παρούσα κοινωνική εκδήλωση, αλλά και άλλες εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν οι κρατούμενές μας, ανθρωπιστικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα, συμβάλλουν στην υγιή, πνευματική και συναισθηματική καλλιέργειά τους, και γενικότερα στην προσωπική τους ανάπτυξη, η οποία διευκολύνει την ομαλότερη επανένταξή τους στην κοινωνία, συνεισφέροντας στο κοινωνικό σύνολο. Ενδεικτικά αναφέρω την Έκθεση έργων των κρατουμένων μας για στήριξη των γυναικών θυμάτων της οργάνωσης STOP TRAFFICKING, της οποίας τα εγκαίνια ήταν στις 8 Μαρτίου στο ΕΚΑΤΕ και θα έχει διάρκεια τεσσάρων ημερών. Σε αυτή συμμετέχουν 22 κρατούμενοί μας, εκ των οποίων οι 13 είναι γυναίκες, προσφέροντας ανιδιοτελώς τα έργα τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο, οι γυναίκες κρατούμενες αποτελούν συνήθως το 7% - 10% του πληθυσμού των Φυλακών όπως συμβαίνει και στη δική μας Φυλακή. Κι’ όμως διαχρονικά οι γυναίκες όπως και στην παρούσα έκθεση, έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, συμβάλλοντας στην προαγωγή του πολιτισμού στις Φυλακές.

Σ΄ αυτό το σημείο θέλω να συγχαρώ όλες τις κρατούμενές μας που δράττονται των ευκαιριών από τα προγράμματα που προσφέρονται στο Τμήμα για την ψυχο-συναισθηματική, αλλά και γενικότερα για την προσωπική τους ανάπτυξη και πρόοδο, καθώς και για την εργατικότητα και συνεργασία τους. 

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που βρίσκεστε μαζί μας, τους μουσικούς, καθώς και την Πρόεδρο της Παγκύπριας Κίνησης Ίσα Δικαιώματα - Ίσες Ευθύνες, της οποίας απονέμεται αναμνηστική πλακέτα από το Τμήμα μας.

____________

/ΣΧ