Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-03-2019 12:04

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τον διορισμό του κ. Αλέκου Σταμάτη στη θέση του Προέδρου του ΔΣ του ΟΚΥπΥ

Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρία, ενέκρινε πρόταση που υπέβαλε ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου και αφορά στον διορισμό του κ. Αλέκου Σταμάτη σε αντικατάσταση του Sir David Nicholson στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), σε συνέχεια παραίτησής του κ. Nicholson στις 27 Φεβρουαρίου 2019. Ο διορισμός του κ. Σταμάτη έχει άμεση ισχύ και θα έχει διάρκεια μέχρι την 1η Μαΐου 2023.

Ο κ. Σταμάτη έχει πολυετή υπηρεσία σε διάφορες θέσεις στον τομέα της Υγείας, έχοντας εμπλοκή στους σχεδιασμούς του ΓεΣΥ από τη δεκαετία του ’90 από τη θέση του στη διοίκηση της Τράπεζας Αναπτύξεως Κύπρου, ενώ διετέλεσε για σειρά ετών στη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου.

Ο Υπουργός Υγείας χαιρετίζει τον διορισμό του κ. Σταμάτη, ο οποίος με τις γνώσεις και την επιστημονική του κατάρτιση, θα συμβάλει στην ολοκλήρωση της προσπάθειας για την αναβάθμιση και τη διοικητική και οικονομική αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Ο κ. Υπουργός εκφράζει, παράλληλα, τις ευχαριστίες του προς τον απερχόμενο Πρόεδρο του ΔΣ του ΟΚΥπΥ για τις υπηρεσίες και τη συμβολή του στο εγχείρημα.

(ΜΚΥ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα