Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-03-2019 20:44

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην εκδήλωση βράβευσης των Παραολυμπιακών αθλητών και προπονητών τους

Αγαπητοί μου αθλητές, κα Κατερίνα Ναυπλιώτη Παναγοπούλου, είναι τιμή μας να σας έχουμε μαζί μας γνωρίζοντας την αγάπη και τη στήριξη που δίνετε στην προσπάθεια των αθλητών μας.

Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή, να παρευρίσκομαι σε αυτή την εξαιρετική εκδήλωση στην οποία τιμούμε τους αθλητές μας με το μεγαλύτερο κουράγιο, τους αθλητές με την πιο βαθιά πίστη στις δυνατότητές τους και στη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης.

Τιμούμε τους καλύτερους για το 2018 αθλητές με σωματικά προβλήματα.

Το μήνυμα που εκπέμπει η σημερινή εκδήλωση, υπερβαίνει κατά πολύ τα όσα σπουδαία εκπροσωπεί ο αθλητισμός και τα ιδεώδη του και συνιστά ένα μάθημα ζωής για όλους μας.

Τιμούμε απόψε τους αθλητές και προπονητές που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στους παγκόσμιους και πανευρωπαϊκούς παραολυμπιακούς αγώνες,  απονέμοντας βραβεία σε  όσους κατέστησαν την αναπηρία τους δύναμη και υπερασπίστηκαν στον αθλητικό στίβο την αυτοεκτίμησή τους.

Αγαπητοί μου αθλητές,

Το μήνυμα που αποστέλλετε προς όλους μας είναι σπουδαίο και δεν αφορά μόνο τις υψηλές αθλητικές επιδόσεις σας για τις οποίες είμαστε περήφανοι. Τα επιτεύγματά σας μιλούν πολύ περισσότερο προς όλους τους πολίτες που δεν στερούνται κινητικών δυνατοτήτων επισημαίνοντας με έμφαση πως η άσκηση, είτε για αναψυχή, είτε για πρωταθλητισμό είναι υποχρέωση προς τον ίδιο τον εαυτό μας.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες εκφράζεται  το ιδεώδες της αθλητικής άμιλλας, ενώ στους Παραολυμπιακούς ορίζεται η μάχη που καθημερινά δίνεται για άρση των διακρίσεων σε βάρος των πολιτών με προβλήματα αναπηρίας.

Τόσο οι αθλητές που συμμετέχουν στους αγώνες αυτούς με το ταλέντο τους, την αποφασιστικότητα, τη θέληση και το θάρρος τους, όσο και οι προπονητές και συνοδοί τους με τις επιστημονικές τους γνώσεις, την αγάπη, την υπομονή, την επιμονή τους αναδεικνύονται σε πρωταθλητές της ζωής, υπενθυμίζοντας το πραγματικό νόημα του αθλητικού ιδεώδους, μέσα από μία διοργάνωση όπου όλοι οι συμμετέχοντες είναι νικητές.

Διαβεβαιώνοντας ότι ως Πολιτεία, θα βρισκόμαστε στο πλευρό σας, θα ήθελα να σας προτρέψω να εξακολουθήσετε με τον ίδιο ενθουσιασμό να υπηρετείτε, δυναμικά και ανυποχώρητα τις ανθρώπινες αξίες του παραολυμπιακού κινήματος.

Οι αθλητές αυτοί με το μοναδικό τους παράδειγμα, οι συνοδοί τους αλλά και οι εθελοντές που τους στηρίζουν καθώς και οι χορηγοί. 

Η πολιτεία οφείλει να στηρίζει την προσπάθειά σας και θεωρώ πως στο μέτρο του δυνατού το κάνουμε.

Στο πλαίσιο αυτό  υλοποιούμε το σχέδιο για την Επαγγελματική Αποκατάσταση Αθλητών που λαμβάνουν τον τίτλο του Παραολυμπιονίκη ή Ολυμπιονίκη ή έχουν κατακτήσει μετάλλια σε παγκόσμιους και πανευρωπαϊκούς αγώνες.

Η στήριξη η δική μου αλλά και του αρμόδιου Υπουργείου και της Κυβέρνησης θα πρέπει να είναι δεδομένη.

Ετέθη υπόψη μου πως η Ομοσπονδία σας επιθυμεί να ενεργοποιήσει ένα πρόγραμμα ενημέρωσης ευαισθητοποίησης των παιδιών στα σχολεία.

Θεωρώ  πως αυτή η προσπάθεια σας έχει ένα ιδιαίτερα ευγενικό κίνητρο και θα ήθελα συμβολικά να συμβάλω με προσωπική συνεισφορά, προσφέροντας χίλια ευρώ, προκειμένου να μπορέσετε να ξεκινήσετε το έργο σας.

Αγαπητοί μου αθλητές, προπονητές, φίλες και φίλοι,

Ξέρω ότι έχετε μπροστά σας ένα πολύ δύσκολο έργο, την προετοιμασία για τους Παραολολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο που θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι του 2020. Δεν έχω αμφιβολία πως μαζί σας θα χαρούμε και εμείς την δική σας προσπάθεια, όπως άλλωστε κάναμε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αλλά και στους άλλους αγώνες που συμμετέχετε.

Σας ευχαριστώ θερμά για την περηφάνια που νιώθουμε κάθε φορά που η παραολυμπιακή ομάδα εμφανίζεται σε στίβους και δίδετε την ευκαιρία να ακούγεται ο Εθνικός μας Ύμνος. Νιώθουμε περήφανοι γιατί άνθρωποι που θα μπορούσαν με αιτιολογία τη σωματική αδυναμία να επαναπαύονται, μέσα από τους αγώνες τους, κατορθώνουν να δίνουν παραδείγματα και σε όσους θεωρούνται ότι δεν υστερούν από σωματικής άποψης.

_______________

ΡΜ/ΣΧ