Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-03-2019 10:06

Χαιρετισμός Επιτρόπου Εθελοντισμού κ. Γιάννη Γιαννάκη στη διαδρομή αγάπης του Παγκύπριου Συνδέσμου για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο μια Ευχή»

Δεκαεννέα χρόνια μετά η πορεία αγάπης συνεχίζεται. Μια πορεία που αγκάλιασε και αγκαλιάστηκε από όλους. Μια πορεία που στόχο έχει την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και οικονομική στήριξη των παιδιών και των νέων τα οποία δίνουν την δική τους μάχη ενάντια στον καρκίνο.

Η δύναμη των μικρών ηρώων μας και των οικογενειών τους ενδυναμώνουν τη διαδρομή αγάπης.  

Γι’ αυτό τον λόγο είναι πολύ σημαντική η αξία αυτής της πρωτοβουλίας, γιατί ενεργοποιεί συμπολίτες μας και φορείς από όλη την ελεύθερη Κύπρο, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εκκλησία, σωματεία, εταιρείες αλλά και πολίτες. Η αντιμετώπιση του καρκίνου αφορά όλους.

Αν σκεφτούμε ότι ετησίως περίπου 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο τότε αναγνωρίζουμε το μεγάλο ανθρωπιστικό πρόβλημα. Φυσικά, υπάρχουν ενθαρρυντικά νέα με τo επίτευγμα της ιατρικής τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα στις χώρες όπου παρέχεται η κατάλληλη ιατρική φροντίδα, καθώς οκτώ στα δέκα παιδιά με λευχαιμία σήμερα γίνονται καλά.

Ο καρκίνος είναι η δεύτερη αιτία θανάτου σε παιδιά μετά τα ατυχήματα.

Ο καρκίνος, εάν διαγνωστεί έγκαιρα και το παιδί υποβληθεί στα κατάλληλα θεραπευτικά πρωτόκολλα, τότε περίπου το 70% των καρκίνων της παιδικής ηλικίας είναι ιάσιμοι.

Είναι καθήκον όλων μας να προσφέρουμε την κάθε δυνατή στήριξη. Αυτή η στήριξη μπορεί να είναι οικονομική ή εθελοντική προσφορά.

Γι αυτό καλώ όλους να αγκαλιάσουν την Διαδρομή Αγάπης. Και να ενισχύσει ο καθένας μας με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί.

Συγχαίρω τους συντελεστές της 19ης Διαδρομής Αγάπης, ιδιαίτερα τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή», τους μοτοσικλετιστές, τους εθελοντές, αλλά και δικυκλιστές της Αστυνομίας.

Στον καθημερινό αγώνα των ασθενών παιδιών και των γονιών τους δεν είναι μόνοι. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό τον αγώνα για τη ζωή και την πραγματοποίηση των ονείρων και των ευχών τους.

----------------------------

 

(ΜΓ/ΕΙ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα