Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-03-2019 16:00

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου στο Φιλανθρωπικό Τσάι του Συνδέσμου Ευημερίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία

Ευχαριστώ για την πρόσκλησή σας, να απευθύνω χαιρετισμό και να θέσω υπό την αιγίδα μου τη σημερινή φιλανθρωπική εκδήλωση, που διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Ευημερίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία.

Τα συγχαρητήρια μου, στον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσής σας, για την αξιέπαινη δράση σας στον τομέα της παροχής υπηρεσιών προς τα άτομα με αναπηρίες και τις οικογένειες τους. 

Ο τομέας δραστηριοτήτων που έχετε επιλέξει να προσφέρετε τις εθελοντικές σας υπηρεσίες, αλλά και την αγάπη σας, είναι ιδιαίτερα απαιτητικός και δύσκολος, καθότι έχει να κάνει με τη φροντίδα ατόμων που ,λόγω των σοβαρών αναπηριών που παρουσιάζουν, χρειάζονται ιδιαίτερη στήριξη και για τον λόγο αυτό σας αξίζουν διπλές ευχαριστίες .

 Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων υποστηρίζει ότι τα άτομα με αναπηρίες, έχουν πολλές δυνατότητες για δημιουργία και προσφορά, φτάνει να τους παραχωρηθούν τα απαραίτητα εφόδια, για να αξιοποιήσουν και να αναπτύξουν αυτές τις δυνατότητες. Ευκαιρίες, που σαφώς προσφέρουν τα αξιόλογα προγράμματα διημερεύουσας φροντίδας που λειτουργεί ο Σύνδεσμός σας. Είναι για τον λόγο αυτό που τα προγράμματά σας, λαμβάνουν και σημαντική οικονομική ενίσχυση από το κράτος.  Συγκεκριμένα,  αναφέρεται ότι, στα πλαίσια των Κρατικών Ενισχύσεων του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο Σύνδεσμος Ευημερίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία, έλαβε κρατική ενίσχυση για το 2018 ποσό ύψους €290.000 για κάλυψη των αναγκών των τριών Κέντρων Διημερεύουσας Φροντίδας που λειτουργεί, της Φαβιέρου, του Στροβόλου και της Ελεούσας του Κύκκου.

Ταυτόχρονα, είμαστε σε στενή συνεργασία με τον Σύνδεσμό σας για κάλυψη άλλων, νέων αναγκών που προκύπτουν συνεχώς.

Είναι με ικανοποίηση που διαπιστώνουμε ότι, στην Κύπρο λειτουργούν στο παρόν στάδιο πάνω από 40 προγράμματα κοινωνικής φροντίδας, είτε από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, είτε από Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και απευθύνονται στα άτομα με αναπηρίες, παρέχοντας 24ωρη ή διημερεύουσα φροντίδα. Τα προγράμματα αυτά, λαμβάνουν την ανάλογη οικονομική στήριξη από το κράτος, μέσω του Σχεδίου Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας, που εφαρμόζει το Υπουργείο, ποσό που αντιστοιχεί στο 41% του συνολικού ποσού χορηγιών που λαμβάνουν όλα τα προγράμματα παγκυπρίως.

Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να σας διαβεβαιώσω ξανά ότι, η ευημερία , η εξυπηρέτηση και η φροντίδα των ατόμων με αναπηρίες βρίσκονται ανάμεσα στις προτεραιότητες του Υπουργείου και στόχος μας θα συνεχίσει να είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων αυτών. Σας διαβεβαιώνω, επίσης  ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα εξακολουθήσει να επιδεικνύει αμείωτο ενδιαφέρον προς τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι οργανωμένοι εθελοντές και θα παρέχει στήριξη προς το έργο που επιτελούν, με στόχο τη δημιουργία σύγχρονων και ευέλικτων προγραμμάτων, προσαρμοσμένων στις τρέχουσες ανάγκες των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο αξιέπαινο έργο σας.

_____________

Σημ.:  Τον χαιρετισμό ανέγνωσε εκ μέρους της Υπουργού Εργασίας, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας του Υπουργείου κα Μαρία Κυρατζή.

 

ΑΜ/ΕΙ