Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-03-2019 11:04

Ομιλία Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κας. Βασιλικής Αναστασιάδου στο 2ο ετήσιο Φεστιβάλ Μανταρινιού, στη Διερώνα, χθες.

Είναι  πραγματικά μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, σε αυτό το ξεχωριστό συναπάντημα αρωμάτων και γεύσεων. Μια γιορτή αφιερωμένη στον μικρό γευστικό θησαυρό, που κυριαρχεί ανάμεσα στα φρούτα του χειμώνα. Γιατί, μπορεί το γνωστό γνωμικό να εκθειάζει τα μήλα, τα μανταρίνια ωστόσο, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν σε ό,τι αφορά την προσφορά τους στην υγεία μας.

Πέρσι, η Διερώνα, διοργάνωσε, για πρώτη φορά, τη δική της γιορτή του μανταρινιού. Ο πήχης μπήκε ψηλά, είμαι ωστόσο βέβαιη πως σήμερα θα ξεπεραστεί. Το πολιτιστικό πρόγραμμα που έχει ετοιμαστεί, όπως και η πλούσια αγορά με εδέσματα, που έχουν ως βάση το μανταρίνι, εγγυώνται την επιτυχία και του φετινού φεστιβάλ.

Επιθυμώ λοιπόν, να συγχαρώ θερμά, το Κοινοτικό Συμβούλιο Διερώνας , τον Σύλλογο Γυναικών και Νέων, αλλά και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας, για την διοργάνωση της εξαιρετικής αυτής γιορτής, η οποία ενισχύει τις προσπάθειες στήριξης της κυπριακής εσπεριδοκαλλιέργειας.

Εκδηλώσεις όπως η σημερινή, φίλες και φίλοι, συμβάλλουν τα μέγιστα στις προσπάθειες ανακοπής του φαινομένου της αστυφυλίας. Είναι χρέος όλων μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας έτσι ώστε οι κοινότητές της αγροτικής Κύπρου και της υπαίθρου, να αποκτήσουν τη ζωή που τους αξίζει. Ο ασφαλέστερος δρόμος προς αυτή την κατεύθυνση δεν είναι άλλος από την προώθηση την στήριξη και την ανάπτυξη των τοπικών και αγροτικών προϊόντων.

Επιθυμώ, επί τη ευκαιρία, να σας διαβεβαιώσω ότι η Κυβέρνηση αναγνωρίζει τη σημασία που έχει ο τομέας των εσπεριδοειδών για την κυπριακή γεωργία και ότι γνωρίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Η Κυβέρνηση δραστηριοποιείται πολύπλευρα και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να στηρίξει, αλλά και να ενδυναμώσει τον τομέα, μέσα από διάφορες δράσεις και δραστηριότητες που στοχεύουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής εσπεριδοκαλλιέργειας.

Κλείνοντας, συγχαίρω για ακόμη  μια φορά τους διοργανωτές της σημερινής υπέροχης εκδήλωσης. Είμαι βέβαιη πως το Φεστιβάλ Μανταρινιού της Διερώνας, στα χρόνια που θα ακολουθήσουν,  δεν θα καταστεί μονάχα θεσμός, αλλά και σημείο αναφοράς, για ολόκληρη την περιοχή.

 ( ΔΚ )