Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-03-2019 14:58

Δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών Κ. Πετρίδη μετά από συνάντηση με τις συντεχνίες του ΡΙΚ, για το ζήτημα της καταψήφισης του προϋπολογισμού του ΡΙΚ

«Είχαμε συνάντηση με τις συντεχνίες του ΡΙΚ για το θέμα το οποίο προέκυψε αναφορικά με  τον προϋπολογισμό του ΡΙΚ. Έχω ενημερώσει ότι την Τετάρτη θα συγκληθεί έκτακτο Υπουργικό, το οποίο θα εγκρίνει τον νέο προϋπολογισμό του ΡΙΚ, έτσι ώστε να μπορεί, χωρίς καθυστέρηση, να ψηφιστεί από τη Βουλή την Παρασκευή, με κάποιες τροπολογίες οι οποίες θα καθιστούν εφικτή και την ψήφισή του, μετά από συζήτηση και με κόμματα τα οποία έχουν καταψηφίσει τον προϋπολογισμό.

Συμφωνήσαμε, επίσης, ότι το ΡΙΚ έχει διαρθρωτικά προβλήματα τα οποία θα πρέπει να επιλυθούν όπως θέματα που αφορούν στο προσωπικό, που αφορούν σύγχρονες δομές, καθεστώτα εργοδότησης, σχέδια υπηρεσίας όπως και τις κτηριακές εγκαταστάσεις και την προσπάθεια που θα γίνει από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, ούτως ώστε να υπάρξει ένα πιο σύγχρονο κτήριο για τις ανάγκες του ΡΙΚ.

Όλα αυτά τα βάλαμε κάτω, έχουμε θέσει χρονοδιαγράμματα και με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ ώστε εντός μηνός να κατατεθεί στο Υπουργείο μια νέα σύγχρονη δομή, έτσι ώστε να επιλυθούν τάχιστα και τα εργασιακά θέματα, γιατί ένας οργανισμός από τον οποίο η κοινωνία αναμένει να προσφέρει τα μέγιστα και να διεκπεραιώσει τον ρόλο που του έχει αναθέσει όσον αφορά τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, θα πρέπει να έχει και αυτές τις δομές που θα του επιτρέπουν να διεκπεραιώσει καλύτερα τον ρόλο του. Θα υπάρξει συνέχεια των διαβουλεύσεων και προχωρούμε», κατέληξε ο Υπουργός Εσωτερικών.

(ΜΛ/ΣΧ)