Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-03-2019 13:20

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε τον δικοινοτικό φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Νέας Σαλαμίνας και MagusaTürk Gücü, στην Πύλα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρακολούθησε σήμερα Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019, τον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα που διεξήχθη ανάμεσα στη Νέα Σαλαμίνα και την τουρκοκυπριακή ομάδα Magusa Türk Gücü, στην Πύλα, και τον οποίον διοργάνωσαν ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Peace and Sport και το Φιλανθρωπικό ίδρυμα Stelios.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές είπε, μεταξύ άλλων, ότι «ο Νέλσον Μαντέλα είπε κάποτε ότι ‘ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο. Έχει τη δύναμη να εμπνέει. Έχει τη δύναμη να ενώνει λαούς κατά τρόπο που λίγοι μπορούν. Ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργήσει ελπίδα εκεί που υπήρχε μόνο απόγνωση’.

Η σημερινή εκδήλωση αντιπροσωπεύει πλήρως αυτά τα ιδανικά και δείχνει ότι ο αθλητισμός μπορεί να καταστεί ένα πολύτιμο εργαλείο στην προώθηση του διαλόγου, στη συνεργασία και την κατανόηση μεταξύ των δύο κοινοτήτων μας.

Είμαι εδώ για να στείλω ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας και ειρήνης και στις δύο κοινότητες και τις νεότερες γενεές.

Παρά τις διαφορές που μπορεί να έχουμε, ο κ. Ακιντζί – που παρά το ότι ήταν αρχικά προγραμματισμένο να παραστεί, για τους γνωστούς λόγους δεν παρευρέθηκε – και εγώ μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για επίτευξη διαρκούς ειρήνης, σταθερότητας και ευήμερης συνεργασίας στο νησί μέσω μιας συνολικής, δίκαιης και λειτουργικής λύσης του κυπριακού προβλήματος.

Μιας λύσης που θα δημιουργεί μια κατάσταση προς όφελος όλων των Κυπρίων, που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες, τις ευαισθησίες, θα αντιμετωπίζει τις ανησυχίες και των δύο κοινοτήτων και θα διασφαλίζει αμοιβαίο σεβασμό και ειρηνική συνύπαρξη όλων των πολιτών ανεξάρτητα από την εθνοτική, πολιτιστική και θρησκευτική διαφορετικότητα.

Έχουμε το σθένος να αναγνωρίσουμε τα λάθη του παρελθόντος και να αντιληφθούμε τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε στο μέλλον. Η παρούσα απαράδεκτη κατάσταση δεν αποτελεί βιώσιμη επιλογή. Είναι μόνο μέσω της επίτευξης διαρκούς ασφάλειας και σταθερότητας για όλους που θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε πλήρως τις προοπτικές της χώρας μας».

(ΡΜ/ΑΧ/ΣΧ)