Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-03-2019 14:04

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Συλλούρης δέχθηκε τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Γιώργο Κατρούγκαλο

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης δέχθηκε σήμερα τον νέο Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Τον κ. Κατρούγκαλο συνόδευαν ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Λευκωσία κ. Ηλίας Φωτόπουλος και άλλοι υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Συλλούρης εξήρε την άριστη συνεργασία μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Βουλής των Ελλήνων, εκφράζοντας ιδιαίτερα την ευαρέσκειά του για την πρόοδο που επετεύχθη στο θέμα της έκδοσης του υλικού  του Φακέλου της Κύπρου. Ο Έλληνας Υπουργός εξήρε από πλευράς του την ταύτιση απόψεων και την αγαστή σύμπλευση Ελλάδας – Κύπρου γενικότερα.

Ακολούθως, έγινε ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με το Κυπριακό πρόβλημα, την  αδιάλλακτη συμπεριφορά της Τουρκίας, τις τριμερείς συνεργασίες που αναπτύσσουν Ελλάδα και Κύπρος και τον ρόλο των Κοινοβουλίων τους σ’ αυτές, καθώς και επί θεμάτων που αφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι κ.κ. Συλλούρης και Κατρούγκαλος συζήτησαν επίσης τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

(ΜΓ/ΕΙ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα