Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-03-2018 11:37

Ο βουλευτής κ. Κ. Χατζηγιάννη θα συμμετέχει στην αποστολή παρατηρητών της Κ.Σ.ΟΑΣΕ για τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσική Ομοσπονδία

Ο βουλευτής κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη, Εισηγητής της Επιτροπής για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ανθρωπιστικά Θέματα και Μέλος του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ.ΟΑΣΕ), μεταβαίνει την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018, στη Μόσχα, ως μέλος της Αποστολής Παρατηρητών βραχείας διαρκείας της Συνέλευσης, για την παρακολούθηση των προεδρικών εκλογών στη Ρωσική Ομοσπονδία, οι οποίες θα διεξαχθούν την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018.

Στην Αποστολή της Κ.Σ.ΟΑΣΕ μετέχουν πέρα από 90 βουλευτές από 30 χώρες. Το πρόγραμμα της Αποστολής περιλαμβάνει, προ της ημέρας διεξαγωγής των εκλογών, συναντήσεις με τους υποψηφίους στις προεδρικές εκλογές ή εκπροσώπους τους, εκπροσώπους των αρμόδιων αρχών για την εκλογική διαδικασία, καθώς και εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της κοινωνίας των πολιτών. Περιλαμβάνει επίσης ενημερωτικές συναντήσεις με εκπροσώπους του Γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ODIHR), αρμόδιους για την Αποστολή Παρατηρητών μακράς διαρκείας του ΟΑΣΕ, καθώς και με συμμετέχοντες στην Αποστολή του ODIHR παρατηρητές που έχουν αναπτυχθεί στη Μόσχα.

Την Κυριακή 18 Μαρτίου ο κ. Χατζηγιάννη θα επισκεφθεί εκλογικά κέντρα για την παρακολούθηση της εκλογικής διαδικασίας στη Μόσχα.

Θα επιστρέψει στην Κύπρο τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018.

(ΕΛ)