Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-03-2019 12:49

Χαιρετισμός του Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ κ. Γιάννη Γιαννάκη στη συνέντευξη Τύπου για την έναρξη της εκστρατείας “Let’s Do it – Cyprus”

Ο πολίτης του κόσμου αναλαμβάνει δράση για θέματα που επηρεάζουν τον πλανήτη μας. Ανθρωπιστικά, κοινωνικά, οικονομικά περιβαλλοντικά, ή και άλλα προβλήματα αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά όταν η κοινωνία των πολιτών ενεργοποιείται. Στην παγκόσμια εκστρατεία “Let’s Do it” με τη συμμετοχή πάνω από 120 χωρών,  δημιουργήθηκε ένα κοινωνικό κύμα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του περιβάλλοντος.

Σε αυτή τη διεθνή πρωτοβουλία, η Κύπρος συμμετέχει με εντυπωσιακούς αριθμούς, κατατάσσοντας την, στις πρώτες χώρες με τους μεγαλύτερους αριθμούς εθελοντών σε σχέση με τον πληθυσμό της, φθάνοντας το 5% του συνολικού πληθυσμού το 2018 και φέτος ευελπιστούμε να το ξεπεράσουμε. 

Τα τελευταία χρόνια η κοινωνία των πολιτών έχει ενισχύσει τη συμμετοχή της σε δραστηριότητες, πρωτοβουλίες, αλλά και στη χάραξη πολιτικής του κράτους.
Και φυσικά στον τομέα του περιβάλλοντος υπάρχει έντονη παρουσία των ενεργών πολιτών.

Η παγκόσμια περιβαλλοντική εκστρατεία “Let’s Do it!”,που  διοργανώνεται και στην Κύπρο από το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και το Together Cyprus, και με συνέργιες του Γραφείου μου, του Τμήματος Δασών, της Ένωσης Δήμων και της Ένωσης Κοινοτήτων, με σύμμαχο την κοινωνία των πολιτών και τη στήριξη των χορηγών, κατάφερε σε λίγα χρόνια να ενεργοποιεί πάνω από 46,000 πολίτες. Οργανωμένους ή μη οργανωμένους.

Η σημασία αυτής της εκστρατείας δεν είναι μόνο ο καθαρά περιβαλλοντικός αντίκτυπος, αλλά η ενημέρωση και η καλλιέργεια κουλτούρας ενεργού πολίτη και περιβαλλοντικής συνείδησης.  

Το περιβάλλον έχει άμεση σχέση με την ποιότητα της ζωής των πολιτών και το μέλλον του πλανήτη μας. Και αυτό αφορά όλους μας. Πολιτεία και κοινωνία. Η ενεργοποίηση τόσων συμπολιτών μας αναδεικνύει την ανησυχία των πολιτών για την κλιματική αλλαγή και τα περιβαλλοντικά προβλήματα τα οποία ταλανίζουν όχι μόνο την πατρίδα μας, αλλά όλο τον πλανήτη. Φυσικά το ενδιαφέρον για το περιβάλλον δεν πρέπει να εστιάζεται μόνο σε αυτή την μέρα, αλλά πρέπει να είναι μια στάση ζωής για όλους μας. Για αυτό τον λόγο, καλώ όλους τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, να προστατέψουμε το περιβάλλον και το μέλλον του κόσμου. Και με αυτό τον τρόπο να κάνουμε μια νέα αρχή σεβασμού και προστασίας του περιβάλλοντος.

(ΜΓ/ΕΙ)