Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-03-2019 13:54

Πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής βραβείων του 7ου Διαγωνισμού Δημιουργικής Γραφής

Η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού διοργάνωσε σήμερα εκδήλωση στην οποία απονεμήθηκαν τα Βραβεία στους μαθητές και στις μαθήτριες που διακρίθηκαν στον 7ο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής (2018-2019): «Παρωδίες ποιητικών και πεζών κειμένων». Ο Διαγωνισμός είναι αφιερωμένος στη μνήμη του νεοελληνιστή Μίμη Σουλιώτη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Λυκείου Ακροπόλεως, στη Λευκωσία. Το πρόγραμμα περιλάμβανε χαιρετισμό από τον Διευθυντή Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης δρα Κυπριανό Δ. Λούη και αφιέρωμα στον σατιρικό ποιητή Άνθο Ροδίνη (Διογένη), για το έργο του οποίου μίλησε ο πεζογράφος Ανδρέας Ονουφρίου (Βραβείο Μυθιστορήματος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, 2014). Στη συνέχεια, απονεμήθηκαν τα βραβεία στους διακριθέντες μαθητές και στις διακριθείσες μαθήτριες. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση των βραβευμένων κειμένων.

Στον Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής 2018-2019, ο οποίος απευθυνόταν σε μαθητές και μαθήτριες Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής, Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, υποβλήθηκαν 24 συμμετοχές (Κατηγορία Γυμνασιακού Κύκλου: 11 και Κατηγορία Λυκειακού Κύκλου: 13). Στον Διαγωνισμό διακρίθηκαν και βραβεύθηκαν επτά μαθητές/τριες, ως ακολούθως:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ

1ο βραβείο: Αντωνίου Χριστίνα-Αναστασία, Β4, Γυμνάσιο Μακεδονίτισσας

2ο βραβείο: Μιλτιάδους Νικόλας, Β2, Γυμνάσιο Αγίου Στυλιανού, Λευκωσία

3ο βραβείο: Βενιζέλου Μαρία, Β1, Γυμνάσιο Αθηένου, Λάρνακα

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΛΥΚΕΙΩΝ

1ο βραβείο: Σάββα Φερενίκη, Α22, Λύκειο Αγίας Φυλάξεως, Λεμεσός

2ο βραβείο: Βασίλη Αλίκη, Γ33, Λύκειο Ακροπόλεως, Λευκωσία

3ο βραβείο: Κάστανου Κυριακή, Γ33, Λύκειο Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα

Έπαινος: Γεωργίου Ιωάννα, Γ1, Λύκειο Κύκκου Πάφου, Πάφος

 (ΙΠ)

 

Σχετικά Ανακοινωθέντα