Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-03-2019 08:55

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας κας Ζέτας Αιμιλιανίδου στα εγκαίνια της αίθουσας πολλαπλής χρήσεως του Κέντρου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Άγιος Λάζαρος», χθες

Ευχαριστώ για την πρόσκλησή σας όπως απευθύνω χαιρετισμό και να τελέσω τα εγκαίνια της νέας αίθουσας πολλαπλής χρήσεως του Κέντρου Aτόμων με Αναπηρία «Άγιος Λάζαρος». Οι προσπάθειές σας για αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρετε προς τα άτομα με αναπηρίες είναι αξιέπαινες.

Τα συγχαρητήρια μου προς όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου, για την πολύ σημαντική δράση σας στον τομέα της παροχής υπηρεσιών προς τα άτομα με αναπηρίες και τις οικογένειές τους, αλλά και προς όλους τους εθελοντές που υποστηρίζουν το έργο σας. 

Είναι ευρέως αναγνωρισμένο ότι το εθελοντικό κίνημα συμβάλΛει στην αντιμετώπιση κοινωνικών και άλλων αναγκών της κυπριακής κοινωνίας και η δράση του είναι εξαιρετικά σημαντική. Ο δικός σας τομέας εθελοντικής προσφοράς βασίζεται στις αρχές και τις αξίες που διέπουν την προσφοράς σας στα άτομα με αναπηρία και ειδικότερα, με νοητική αναπηρία. Σήμερα προσφέρετε υπηρεσίες σε 83 ενήλικα άτομα με νοητική αναπηρία από την πόλη και επαρχία της Λάρνακας. Όλοι μαζί οφείλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι τα άτομα αυτά έχουν ιδιαίτερες ικανότητες και ιδιαίτερα χαρίσματα. Οφείλουμε να αναπτύξουμε τις δυνατότητές τους και να τους δώσουμε ίσες ευκαιρίες.

Είμαι σίγουρη ότι η ηθική ικανοποίηση που νιώθετε όταν βλέπετε την ευτυχία και την εκτίμηση όλων όσοι λαμβάνουν τις υπηρεσίες που προσφέρετε, είναι η καλύτερη ανταμοιβή.  

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ενισχύει τους στόχους σας και υπόσχεται ότι μαζί θα πορευτούμε για να προσφέρουμε στα άτομα με αναπηρίες τα αναγκαία εφόδια, για να αξιοποιήσουν και να αναπτύξουν όλες τους τις δυνατότητες.  Είναι σημαντικό και πρέπει να αναφερθεί ότι στην Κύπρο λειτουργούν πέραν των 40 προγραμμάτων κοινωνικής φροντίδας, είτε από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις είτε από Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και απευθύνονται στα άτομα με αναπηρίες, παρέχοντας 24ωρη ή διημερεύουσα φροντίδα. Τα προγράμματα αυτά λαμβάνουν σημαντική οικονομική στήριξη από το κράτος, μέσω του Σχεδίου Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας, που εφαρμόζει το Υπουργείο,  σε ποσό που αντιστοιχεί στο 41% του συνολικού ποσού χορηγιών, που λαμβάνουν όλα τα προγράμματα παγκυπρίως.

Στο πλαίσιο αυτό, έλαβαν κρατική ενίσχυση για το 2018 τα προγράμματα του Κέντρου Ατόμων με Αναπηρία «Άγιος Λάζαρος», με συνολικό ποσό ύψους €85.000, για κάλυψη των αναγκών των προγραμμάτων που λειτουργείτε.

Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να σας διαβεβαιώσω ξανά ότι η ευημερία, η εξυπηρέτηση και η φροντίδα των ατόμων με αναπηρίες βρίσκονται πάντα ανάμεσα στις προτεραιότητες του Υπουργείου και στόχος μας θα συνεχίσει να είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, θα εξακολουθήσει να επιδεικνύει αμείωτο ενδιαφέρον προς τους Μη Κυβερνητικούς Φορείς και θα παρέχει στήριξη προς το έργο που επιτελούν.

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο αξιέπαινο έργο σας.

(ΜΠ/ΜΛ)