Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-03-2019 09:00

Επαφές της Υφυπουργού Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω κας Νατάσας Πηλείδου στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης της στην Πορτογαλία

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω κα Νατάσα Πηλείδου επισκέφθηκε την Πορτογαλία στις 20 και 21 Μαρτίου 2019 όπου είχε χωριστές συναντήσεις με τον Υφυπουργό Αλιείας στο Υπουργείο Θάλασσας της Πορτογαλίας κ. José Apolinário και την Εκτελεστική Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα που εδρεύει στη Λισάβονα κα Maja Kostelac. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Λισαβόνα, η κα Πηλείδου εγκαινίασε φωτογραφική έκθεση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα την ιστορία της εμπορικής ναυτιλίας στην Κύπρο που διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Κύπρου στη Λισαβόνα.

Στη συνάντηση με την Υφυπουργό Θάλασσας της Πορτογαλίας συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και υπογραμμίστηκε η επιθυμία των δύο Υφυπουργών να ενισχύσουν περαιτέρω τις σχέσεις και τη συνεργασία των δύο χωρών στα θέματα θαλάσσιων μεταφορών. Η συνάντηση αποτελεί συνέχεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Πορτογαλίας στην Κύπρο στις 28-29 Ιανουαρίου 2019, κατά τη διάρκεια της οποίας συμφωνήθηκε η ανάπτυξη συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της έρευνας, επιστημών και τεχνολογίας με επίκεντρο τη ναυτιλία.

Επίσης, η κα Υφυπουργός επισκέφθηκε τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια στη Θάλασσα, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις επιχειρησιακές δράσεις και τα καθήκοντα του Οργανισμού. Στη συνάντηση με την Εκτελεστική Διευθύντρια συζητήθηκαν τα τρέχοντα θέματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ναυτιλιακός κλάδος καθώς και οι πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού, ενώ διερευνήθηκαν οι τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης του έργου του Οργανισμού από την Κύπρο.

(ΜΓ)