Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-03-2018 13:07

Εκστρατεία ελέγχου παιδικών παιχνιδιών – Πάσχα 2018

Το Πάσχα πλησιάζει και η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή έχοντας ως στόχο την προώθηση της ασφάλειας κυρίως των παιδιών, θα πραγματοποιήσει εκστρατεία ελέγχου και ενημέρωσης για τα παιδικά παιχνίδια, των οποίων η ζήτηση και η χρήση είναι αυξημένη σε τέτοιες περιόδους.

Η εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 14/3/2018  – 6/4/2018 και κατά τη διάρκεια της προγραμματίζεται να ελεγχθούν πέραν των 100 σημείων λιανικής πώλησης παιχνιδιών παγκύπρια, με σκοπό τον εντοπισμό μη συμμορφούμενων παιχνιδιών και τη λήψη ανάλογων μέτρων. Οι ελέγχοι θα καλύψουν επίσης τα παιχνίδια που πωλούνται μαζί με πασχαλινές λαμπάδες και πασχαλινά (σοκολατένια/πλαστικά) αβγά. Παράλληλα, θα γίνει σχετική ενημέρωση των οικονομικών φορέων.

Παράλληλα, η Υπηρεσία θα συνεχίσει να ενημερώνει τους καταναλωτές με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία της υγείας και ασφάλειάς τους. Στο πλαίσιο της εκστρατείας, έχει ετοιμαστεί και αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας (www.consumer.gov.cy) το νέο ενημερωτικό έντυπο με τίτλο «Συμβουλές για το Πάσχα». Το έντυπο προσφέρει χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή και χρήση παιχνιδιών, λαμπάδων και πασχαλινών αβγών, προϊόντα τα οποία παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση αυτή την περίοδο. Περαιτέρω, υπενθυμίζεται ότι υπάρχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Υπηρεσία το ενημερωτικό έντυπο με τίτλο «Κίνδυνοι από μικρά αντικείμενα», το οποίο προσφέρει καθοδήγηση για το πως οι γονείς μπορούν να ελέγχουν τα μικρά αντικείμενα που βρίσκονται στο περιβάλλον των παιδιών μέχρι τριών ετών ώστε να τα κρατήσουν μακριά τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, τόσο οι καταναλωτές όσο και οι οικονομικοί φορείς, μπορούν να απευθύνονται στα πιο κάτω τηλέφωνα:

  • Κεντρικά Γραφεία Λευκωσίας 22200930
  • Επαρχιακό Γραφείο Λεμεσού 25819150
  • Επαρχιακό Γραφείο Λάρνακας/Αμμοχώστου 24816160
  • Επαρχιακό Γραφείο Πάφου 26804613

(ΑΧ)