Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-03-2019 15:23

Βράβευση μαθητή που πρώτευσε στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Μαθητικού Δοκιμίου της Ελληνικής Πρεσβείας

Στο πλαίσιο των καθιερωμένων ενδοσχολικών τελετών για την 25η Μαρτίου, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Ηλίας Φωτόπουλος και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση που έγινε στο Περιφερειακό Λύκειο Απ. Λουκά Κολοσσίου, σχολείο του μαθητή Δημητρίου Μιχάλη, ο οποίος πήρε το πρώτο βραβείο στον φετινό Παγκύπριο Διαγωνισμό Μαθητικού Δοκιμίου της Ελληνικής Πρεσβείας και τον συγχάρηκαν. Παρευρέθηκαν επίσης, ο Επαρχιακός Επιθεωρητής Λεμεσού κ. Στέλιος Θεοφίλου κι άλλοι επίσημοι.

Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης, μετά το μήνυμά του για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, τόνισε ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός που διοργανώνεται από την Ελληνική Πρεσβεία στην Κύπρο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, αποσκοπεί μεταξύ άλλων, στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος των παιδιών για τον διαχρονικό ρόλο και τη συμβολή του ελληνικού πολιτισμού στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής σκέψης. Ως εκ τούτου, ο Διαγωνισμός Μαθητικού Δοκιμίου της Ελληνικής Πρεσβείας μπορεί να συμβάλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων, καθώς και στην ευρύτερη διάπλαση ενεργών πολιτών με δημοκρατική συνείδηση. Συγχάρηκε επίσης, τα παιδιά που διακρίθηκαν, καθώς και την Κριτική Επιτροπή. Ευχαρίστησε, για ακόμη μία φορά, την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο, για την άριστη συνεργασία που διαχρονικά αναπτύσσει με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Την Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού Μαθητικού Δοκιμίου της Ελληνικής Πρεσβείας αποτελούσαν οι:

  1. Κώστας Χαμπιαούρης, Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Πρόεδρος
  2. Ευρύκλεια Παναγιώτου, Εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Ελλάδας, Μέλος
  3. Λοΐζος Αναστασιάδης, Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης, Μέλος (μέχρι 31/12/2018), Σπύρος Αντωνέλλος, Συντονιστής Επιθεωρητής Φιλολογικών Μαθημάτων, Μέλος (από 01/01/2019)
  1. Πολύμνια Χατζηνεοφύτου, Επιθεωρήτρια Φιλολογικών Μαθημάτων, Μέλος
  2. Ανδρέας Παναγίδης, Φιλόλογος - πρώην Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης, Μέλος
  3. Ανδρέας Χατζηθωμάς, Λογοτέχνης, Μέλος
  4. Λουκάς Φουρλάς, Δημοσιογράφος, Μέλος

Υπενθυμίζεται ότι η επίδοση του α’ χρηματικού βραβείου, ύψους €800 και ποσού ύψους €600, για τη βιβλιοθήκη του σχολείου του μαθητή που πρώτευσε, καθώς και η επίδοση των δύο άλλων χρηματικών βραβείων και των τιμητικών διπλωμάτων των μαθητών που διακρίθηκαν (β’ βραβείο €600, γ’ βραβείο €400, α’, β’ και γ’ έπαινοι), θα πραγματοποιηθούν σε ειδική τελετή, στην πρεσβευτική κατοικία, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα.

(ΙΠ)