Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-03-2019 18:32

Επίσκεψη εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα εκπαιδευτικής ένταξης παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία (26-27/3/2019)

Μετά από αίτημα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα ένταξης παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία στο εκπαιδευτικό σύστημα θα πραγματοποιήσουν διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, στις 26-27 Μαρτίου 2019.

 Στην αποστολή θα συμμετάσχουν εφτά εμπειρογνώμονες από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες (Σουηδία, Βέλγιο, Ολλανδία και Ελλάδα), καθώς και τριμελής αντιπροσωπεία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων θα διεξαγάγει μελέτη και θα καταθέσει εισηγήσεις για την ένταξη των παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία στο κυπριακό εκπαιδευτικό σύστημα, εστιάζοντας κυρίως στις φάσεις υποδοχής.

 Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η ομάδα θα έχει συνάντηση, την Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019, στο ΥΠΠ, με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, την Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης του Υπουργείου. Ακολούθως, θα έχει συναντήσεις με τα μέλη της Διατμηματικής Επιτροπής του ΥΠΠ για την ένταξη των παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία στο κυπριακό εκπαιδευτικό σύστημα, με εκπροσώπους των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων, με εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων. Θα πραγματοποιήσει, επίσης, επισκέψεις σε σχολεία, στα οποία φοιτούν μαθητές με μεταναστευτική βιογραφία.

 Βασική επιδίωξη του ΥΠΠ είναι, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, να λειτουργήσουν εκσυγχρονισμένες και βελτιωμένες δομές ένταξης των παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία στο κυπριακό εκπαιδευτικό σύστημα.  

(ΙΠ)

 

Σχετικά Ανακοινωθέντα