Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-03-2019 20:30

Χαιρετισμός Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ κ. Γιάννη Γιαννάκη στη χοροεσπερίδα του Επαρχιακού Συμβουλίου Εθελοντισμού Πάφου

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που χαιρετίζω την αποψινή εκδήλωση.  Η εθελοντική προσφορά, σε συνάρτηση με τον ρόλο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων αναδεικνύεται ως ένα σημαντικό εργαλείο  για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Αναγνωρίζοντας αυτή την προσφορά,  η Πολιτεία, μέσω του Γραφείου του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, εφαρμόζει πολιτικές, οι οποίες στοχεύουν σε τέσσερις πυλώνες: (1) Ενεργός πολιτότητα, (2) εθελοντισμός, (3) Κοινωνία των Πολιτών, και (4) Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Με νομοθετήματα, Αποφάσεις Υπουργικού Συμβουλίου, υποδομές και άλλες πρωτοβουλίες αναβαθμίζομε την προσφορά του τομέα, αλλά και ενισχύουμε  την αξιοπιστία του.

Ο σύγχρονος εθελοντισμός καλύπτει όλους τους τομείς της κοινωνίας μας.  Σήμερα λειτουργούν εκατοντάδες εθελοντικά προγράμματα, με τη δραστηριοποίηση χιλιάδων ενεργών πολιτών, καλύπτοντας βασικές ανάγκες των συνανθρώπων μας, αλλά και συμβάλλοντας σημαντικά στην αντιμετώπιση κοινωνικών, περιβαλλοντικών, οικονομικών και άλλων προβλημάτων. Σημαντική είναι και η αξιοποίηση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και στη χάραξη πολιτικής από το κράτος. Και είμαστε πιο αποτελεσματικοί όταν Πολιτεία και Κοινωνία των Πολιτών συνεργάζεται για το κοινό καλό.

Είμαστε υπερήφανοι για το εθελοντικό κίνημα και τους εθελοντές μας, οι οποίοι με ανιδιοτέλεια, θυσιάζοντας προσωπικό χρόνο, αποστερώντας χρόνο από τις οικογένειές τους, προσφέρουν καθημερινά στους συνανθρώπους μας  σημαντικές υπηρεσίες.  Στόχος όλων μας είναι η ενθάρρυνση της Κοινωνίας των Πολιτών, και ιδιαίτερα των νέων, ώστε να ενταχθούν στον τομέα του εθελοντισμού, με όλα τα οφέλη που συνεπάγονται σε προσωπικό και σε κοινωνικό επίπεδο. 

Απόψε τιμούμε τη δική σας προσφορά και τη σημαντική συμβολή του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Πάφου. Προς τούτο, θα ήθελα να συγχαρώ το Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβουλίου Εθελοντισμού Πάφου, τον πρόεδρο του, φίλο Κώστα, και όλες τις οργανώσεις-μελή του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού, όπως και τους εθελοντές για το συνεχές και αξιόλογο έργο. Σας ευχαριστούμε, σας ευγνωμονούμε. Μας κάνετε υπερήφανους.

______________

(ΜΛΣΧ)